Norwegians New York-avgang søndag skulle egentlig gå med Dreamliner-flyet, men tekniske problemer fører til at flyet står på bakken, melder Aftenposten.no.

Leaset fly

Kommunikasjonskonsluent Daniel Kirchhoff i Norwegian opplyser til Aftenposten.no at han ikke har flere detaljer omkring hvilke tekniske problemer flyet har.

— Det viktigste er at vi kan sende våre passasjerer avgårde til planlagt avgangstid, skriver han i en e-post. Selskapet har nå leaset en Boeing 777-200 for å fly passasjerene til New York.

Problemene fører også til at det leasede flyet brukes på returflyvningen fra New York til Oslo søndag kveld.

Møter ledelsen

Søndag skriver VG at Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos til uken skal møte Boeing-ledelsen i Seattle i USA for å diskutere Dreamliner-problemene.

Boeing bruker det frittstående selskapet Nayak til å utføre selve vedlikeholdsarbeidet på disse flyene. Kjos antyder overfor VG at han i møtet med Boeing-ledelsen neste uke kan kreve endringer på dette punktet.

Den siste tiden har flere hundre Norwegian-passasjerer fått forsinket hjemreise fra både New York og Bangkok på grunn av problemer med Dreamliner-flyene.