Han beskrev det 21 år gamle ekteskapet mellom de to som veldig godt. De var svært glad i hverandre og hadde det utrolig godt sammen, forklarte tiltalte.

Han beskrev en familie der samholdet var tett, og der de var sammen hele tida. Før drapet drev de et familieselskap der kona var med ved siden av en annen jobb. Hun gjorde alltid mer enn det hun måtte, men i fjor sommer skal hun ha forandret seg. Hun slanket seg og ble mer opptatt av klær.

– Hun ble penere og penere for hvert år som gikk, sa tiltalte i retten.

Hun mener at hun hadde mye energi og overskudd og var alltid blid og i godt humør. Men ektefellene fikk mindre tid til hverandre, forklarte han.

Terje Blom-Pettersen er tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter og risikerer 21 års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Hans kone, Anne-Sofie Blom-Pettersen, ble drept natt til 9. november i fjor.

I RETTEN: Aktor Arnesinn Hval (til venstre) og forsvarer Arild Holdenhilser på hverandre før retten ble satt i Tønsberg mandag i saken mot Terje Blom-Pettersen, som er tiltalt for drapet på sin kone i november i fjor.
Scanpix