Politiadvokat Silje Tufto ved Helgeland politidistrikt sier til NTB at avhøret vil bli foretatt hvis siktede selv ikke motsetter seg det.

Det er ennå ikke oppnevnt noen forsvarer for mannen, sier Tufto.

Tilregnelig

Tufte sier at politiet så langt ikke har gjort seg opp noen mening om mannen er tilregnelig eller ikke, og at dette er et spørsmål som rettspsykologen etter hvert må utrede.

Psykiatriavdelingen ved Nordlandssykehuset i Bodø har ikke funnet at mannen er farlig. Han var frivillig pasient ved avdelingen noen uker inntil han ble skrevet ut 9. november.

Den samlede vurdering som ble gjort av leger og pleiere ved sykehuset gjorde at ingen fant grunnlag for å tvangsinnlegge 40-åringen.

Etter pågripelsen lørdag morgen ble mannen fremstilt for lege, sier Tufto.

Ruset

Politiadvokat Tufto ønsker foreløpig ikke overfor NTB å gå i detaljer om i hvilken mental tilstand mannen var i eller om han på noen måte var ruset da han fredag kveld oppsøkte sin bror og sin tidligere samboer. Men det ble på rutinemessig måte tatt blodprøve av mannen, sier hun.

I og med at politiet innen lørdag ettermiddag ennå ikke hadde avhørt 40-åringen, har de heller ikke noe bilde av hva som kan ha utløst mannens aggresjon mot broren og den tidligere samboeren.

— Den videre etterforskning vil vise hvor mange skudd han har avfyrt inne i leiligheten til sin 31 år gamle bror, mot huset der hans 27 år gamle tidligere samboer bodde, og mot biler på Mosheim, nord for Brønnøysund, sier Tufto.

I en av disse bilene ble en 64 år gammel mann skadd.

Politiet var bevæpnet da de pågrep 40-åringen lørdag morgen, men det ble ikke avfyrt noen skudd, bekrefter politiadvokat Silje Tufto ved Helgeland politidistrikt til NTB.