Den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på samboeren i Kolbotn natt til lørdag, ble pågrepet i Polen natt til mandag. Barnet er i god behold, opplyser politiet.

— Barnet er tatt hånd om, og er i god behold. Den siktede mannen ble pågrepet for et par timer siden, opplyser operasjonsleder Børge Løge i Follo politidistrikt ved 6-tiden mandag morgen.

— Vi har arbeidet via Interpol og har samarbeidet med polske myndigheter, sier fungerende politimester Ida Melbo Øystese i Follo politidistrikt til NRK.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om detaljene rundt pågripelsen.

— Det viktigste for oss er at både siktede og barnet er i god behold. Vi starter nå arbeidet med å få de to til Norge, sier Øystese.

Mannen ble etterlyst både i Norge og internasjonalt etter at hans 32 år gamle samboer ble funnet drept i rekkehusleiligheten til paret i Kolbotn i Akershus lørdag ettermiddag.

Kvinnen ble funnet med stikkskader på kroppen, men hvordan hun ble drept er ikke avklart.

Naboer skal ha hørt et skrik fra leiligheten til paret ved 1-tiden natt til lørdag, og det antas at drapet skjedde da. Samboerparets bil forsvant fra stedet kort tid etter. Den drapssiktede mannen tok med seg det ett år gamle barnet han hadde med samboeren da han rømte fra åstedet.