– Vi vil ha 8-10 mann i arbeid ut denne uka. Deretter trapper vi ned. Går alt etter planen, vil min innstilling til tiltale være klar før nyttår, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til NTB. Han sier det er nødvendig å gjennomføre all planlagt etterforskning så lenge det ikke foreligger noen formell skyldserkjennelse fra siktede.

Blom-Pettersen er siktet for forsettlig drap.Om tiltalen vil følge siktelsen eller bli endret til overlagt drap, kan bare den videre etterforskning avgjøre, sier Sakrisvold. Til nå har politiet ikke noen holdepunkter for å utvide siktelsen.

Han begrunner varetektsfengslingen både med fortsatt fare for bevisforspillelse og hensynet til folks rettsfølelse.

Drept hjemme

Obduksjon har fastslått at Anne Sofie Blom-Pettersen (41) ble slått i hjel. Politiet tror firebarnsmoren ble drept hjemme i boligen på Nøtterøy før hun ble begravet ved Tønsberg skytebane.

Det var den drapssiktede ektemannen som pekte ut stedet der han gravde ned liket av kona natt til den 9. november. Han erkjente lørdag de faktiske forhold i saken, men har fremdeles ikke tatt stilling til politiets siktelse om forsettlig drap.

– Vi er sikre på at vi har rett gjerningsmann. Så langt er det ingen andre holdepunkter for at andre har vært med på drapet, opplyser Vestfold-politiet i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Selv om vi ikke utelukker noe før etterforskningen er avsluttet, står vi fast på at det hittil ikke er kommet fram noe som tyder på at andre enn siktede kan være involvert, sier Sakrisvold til NTB.

– Funnet drapsvåpen

Politiets etterforskning konkluderer med at Anne Sofie Blom-Pettersen (41) ble slått i hjel i sitt eget hjem på Teie i Nøtterøy. Etterforskerne regner også med at de har funnet drapsvåpenet, men ytterligere tekniske undersøkelser skal foretas for å få slått dette fast med sikkerhet.

– Den foreløpige obduksjonen som er foretatt ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo, konkluderer med at dødsårsaken er stump vold mot hodet, opplyser politiet i pressemeldingen.

Tekniske eksperter fra Nye Kripos har i flere dager arbeidet med å sikre spor i ekteparets bolig på Teie på Nøtterøy, kort vei fra Tønsberg sentrum.

Sakrisvold sier til NTB tirsdag kveld at han håper politiet etter samråd med Rettsmedisinsk institutt kan frigi liket i løpet av denne uken slik at familien kan forberede begravelsen.

– Ingen endring

Den siktede ektemannens forsvarer, advokat Tore Langås, sier til NTB at ingenting har endret seg siden 44-åringen ble varetektsfengslet for to uker onsdag i forrige uke. Advokaten nekter å kommentere opplysningene som ble gjort kjent av politiet tirsdag.

– Jeg har gitt en beskjed allerede for flere dager siden. Jeg synes pressen har et ansvar for at ikke dette blir mer belastende enn det allerede er, sier Langås og henviser til politiets informasjon i saken.