Kvinnen er i mental ubalanse, og hun godtok mandag å bli varetektsfengslet for fire uker hvis hun fikk tilbringe varetekten i en psykiatrisk institusjon. Hennes psykiske tilstand og det faktum at hun ikke kan gjøre seg forstått på verken engelsk eller norsk, har gjort at hun ennå ikke er avhørt av politiet. Hennes 40 år gamle fraseparerte ektemann, som også har status som siktet, nekter å la seg avhøre før datteren er stedt til hvile. Begravelsen finner sted i begynnelsen av neste uke.

Ikke sikkert Det var natt til fredag forrige uke at kvinnen oppsøkte politiet i Stavanger for å fortelle at noe var i veien med datteren. Politiet ringte hjem til den norske ektemannen, som trodde kona var i stua og at datteren lå og sov. Da han gikk for å se til datteren fikk han sitt livs sjokk. I senga lå den lille jenta død. Opplivningsforsøkene var nytteløse.

I løpet av helgen fortalte barnefaren politiet at hans 31 år gamle kone hadde tilstått å ha kvalt datteren med en pute.

Selv om politiet mandag siktet kvinnen for forsettlig drap, er det på ingen måte sikkert at babyen ble drept. En muntlig rapport fra obdusentene inneholdt ingen signaler på at noe kriminelt skal ha tilstøtt den lille jenta.

— Det kan like gjerne være snakk om krybbedød, men vi arbeider ut fra teorien om at jenta ble drept, sier seksjonsleder Ernst Rossebø ved kriminalavdelingen i Stavanger politidistrikt, til NTB.

Dødsårsak klar neste uke Rossebø ventet å få tilgang til den foreløpige obduksjonsrapporten fra Gades institutt allerede fredag, men den vil trolig ikke foreligge før i begynnelsen av neste uke. Den endelige rapporten kan ta flere uker å utarbeide.

Advokat Frode Folkestad forsvarer den 31 år gamle kvinnen. Overfor Stavanger Aftenblad tegner han et bilde av en kvinne med store personlige problemer. Hun kom til Norge i 1999, og giftet seg kort tid etter. I fjor høst ble ekteparet separert. Kvinnen sliter med ensomhet, og har den senere tiden oppholdt seg mye i hjemlandet.

Til tross for at ektemannen også har status som siktet, er han ikke begjært varetektsfengslet. Politiet retter i første rekke etterforskningen inn mot barnemoren.

(NTB)