Politiet rykket ut til en melding om husbråk på Bislett med personskade klokken 02.22 natt til søndag. Inne i leiligheten fant politiet en mann drept. Ytterligere en mann befant seg i leiligheten da politiet kom. En skadet 22-åring klarte å komme seg til legevakten ved hjelp av en drosjesjåfør.

Mannen som nå er siktet for drap og drapsforsøk ble funnet i bakgården. Også han var skadet, og ifølge NRK skal han ha hatt et kors risset inn i brystet sitt.

Siktede ikke avhørt

— Siktede har vært til behandling på sykehuset. Han er ikke avhørt ennå. Vi vet ikke om vi får avhørt ham i løpet av dagen. Vi tar sikte på å fremstille ham for varetektsfengsling i løpet av tirsdag eller onsdag, opplyser pressesjef Unni Grøndahl i Oslo Politidistrikt til Aftenposten.no.

Lørdag kveld var det invitert til Halloween-fest i leiligheten, skriver VG. Festdeltakere som VG har vært i kontakt med forteller om et helt vanlig vorspiel.

— Vi hadde et rolig vorspiel med god stemning. Ved 23-tiden dro rundt 10 av oss på byen. De som nå er involvert i det som har skjedd skulle komme ut senere, forteller en av festdeltakerne.

— Jeg traff dem ikke etter at jeg gikk fra leiligheten. Da var det ikke noe som tydet på at det var dårlig stemning mellom noen av dem, sier en annen.

Hadde skrevet «Gud» med blod

Men en gang i tidsrommet før 02.22 natt til søndag har noe gått forferdelig galt. For synet som møtte politiet da de ankom åstedet var ikke pent.

— Leiligheten bar preg av å være et åsted, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde under en pressekonferanse søndag.

Leiligheten hvor den drepte ble funnet, bærer preg av å være et åsted.

I inngangspartiet til leiligheten i Pilestredet var det blodsøl både på gulvet, vinduer - og på vegger. På den ene, hvite murveggen har noen skrevet bokstavene«Gud», med blod. På en glassdør var det en påskrift om noe som kan ligne på et kors snudd på hodet.

— Vi har registrert at det er skrift på veggen, og at mediene skriver at det er blod. Vi har ikke analysert dette, og kan ikke si noe om påskriften ennå, sa Rohde til Aftenposten.no søndag.

Taxisjåfør: - Trodde det var en halloween-spøk

En 22-åring klarte å ta seg til legevakten ved hjelp av en taxisjåfør. 22-åringen var alvorlig skadet.

Til Dagbladet forteller taxisjåfør Azhar Munir om den dramatiske hendelsen natt til søndag. Han hadde en kvinnelig kunde i baksetet, da den hardt skadede mannen satte seg inn foran i bilen.

— Jeg trodde først det var en halloween-spøk, og ba ham gå ut av bilen. Men plutselig så jeg at det sprutet blod fra hans høyre skulder. Da skjønte jeg at det var alvor, sier Munir.

22-åringen var bare iført en hvit boksershorts og var tilgriset av blod. Ifølge Munir sa 22-åringen «jeg dør, dere må hjelpe meg». Taxisjåføren anslår at han brukte fire-fem minutter på turen til legevakten. Der løp han inn og fikk tak i ambulansepersonell.

— Vi så ikke hvor ille tilredt han var før helsepersonellet tok ham ut av bilen. Han hadde flere kutt på kroppen, på høyre skulder, venstre skulder og i brystet. Hele magen var skåret opp fra høyre til venstre side, forteller Munir.

Under pressekonferansen søndag, skrøt Rohde av taxisjåførens opptreden.

— Sjåføren kan ha reddet mannens liv, sa hun.

De involverte kjente hverandre

De tre mennene - gjerningsmannen, den skadede og den tredje personen som befant seg i leiligheten - deler leiligheten, som ligger på Bislett. Den drepte mannen bodde ikke på adressen.

Iifølge Rohde kjente alle fire hverandre, og de er alle unge, norske menn i 20-årene. Ingen er domfelt tidligere.

Politiet vet foreløpig svært lite om hendelsesforløpet. Det er beslaglagt en kniv, og politiet tror drapet fant sted i den aktuelle leiligheten.

— Vi har tatt beslag i en kniv. I og med at flere personer ble stukket, er det for tidlig å si om dette var drapsvåpenet, sa Rohde i går.

Drapet natt til søndag er det femte drapet i hovedstaden på 31 dager. Rohde innrømmet i går at det gir politiet en arbeidsmengde utover det vanlige. Men hun håper at de skal få etterforsket helgens drapssak ganske raskt, siden gjerningsmannen er kjent.

De andre drapssakene:

Om vi ser bort fra terrorangrepet mot Norge 22. juli hvor 77 mennesker ble drept, har 27 mennesker blitt drept i Norge hittil i år.

FS00000559.jpg
SVEND OLE KVILESJØ