Sakkyndige skal nå vurdere om hun er strafferettslig tilregnelig.

24-åringen er siktet for å ha drept sin eldste sønn og for gjentatte forsøk på å drepe sin yngste sønn. Politiet har nå opphevet besøksforbudet mot kvinnen. Hun får derfor likevel besøke sønnen hun er siktet for drapsforsøk på.

Sønnen ble satt i beredskapshjem av barnevernet i september i fjor. Kvinnen har besøkt barnet helt fram til hun ble siktet i desember. Da vedtok politiet besøksforbud, selv om barnevernet fortsatt ville tillate moren å besøke barnet sitt, ifølge NRK.

Den nye samværsordningen har politi, barnevern og kvinnens forsvarer blitt enige om. Ordningen forutsetter at politiet er til stede når moren treffer sønnen.

Sakkyndige

Sakkyndige skal i de nærmeste ukene vurdere om den drapssiktede kvinnen fra Hedmark er strafferettslig tilregnelig.

– Det er rutine i saker som dette at to oppnevnte sakkyndige skal vurdere om kvinnen er strafferettslig tilregnelig, sier politiadvokat Barbro Røkenes til NTB. Etterforskningen pågår fortsatt, og den siktede kvinnen må inn til nye avhør hos politiet.

– Først når konklusjonen fra de sakkyndige foreligger, vil vi foreta oss noe videre. Etterforskningen har ikke endret noen forhold rundt saken, sier Røkenes.

Den siktede 24-åringens advokat, Magnulf Aurvåg, opplyser at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Innleggelser

Ifølge politiet skal kvinnen ha drept sin eldste sønn, som ble født i 2004, på vårparten i 2005.

Barnet var innlagt en rekke ganger på sykehus med anfall og pustebesvær. Gutten, som da var i ettårsalderen, døde hjemme etter å ha vært innlagt på Ullevål universitetssykehus våren 2005.

Det ble iverksatt undersøkelse av dødsfallet, men verken obduksjonen eller annen informasjon tilsa videre etterforskning den gang. Saken ble henlagt.

Bekymringsmelding

Det var først etter at den andre sønnen, født i 2006, ble lagt inn på sykehus et titall ganger med de samme problemene, at noen reagerte. En bekymringsmelding fra barnevernet og helsepersonell om mulige straffbare forhold førte til politietterforskning.

Politiet fikk bistand fra Kripos og gikk i desember i fjor, etter ti ukers etterforskning, til det skritt å pågripe kvinnen. Etter flere runder i retten kom imidlertid Høyesteretts kjæremålsutvalg til at det ikke var grunn til å holde kvinnen varetektsfengslet.