Området rundt stedet der kvinnen som trolig er Anne Sofie Blom-Pettersen ble gravd ned, ble ferdig gjennomsøkt mandag. Politiet vil foreløpig ikke kommentere eventuelle funn.

Dødsårsak

Tirsdag fortsetter eksperter fra Nye Kripos arbeidet med å finkjemme ekteparet Blom-Pettersens enebolig på Teie på Nøtterøy i jakt etter tekniske spor. Da vil også den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo foreligge.

– Når den kommer, vil vi trolig kunne si noe mer om den sannsynlige dødsårsaken, i tillegg til at vi med sikkerhet kan fastslå identiteten, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB.

Taus

Avhørene av Terje Blom-Pettersen, som er siktet for å ha drept kona, den savnede firebarnsmoren Anne Sofie Blom-Pettersen, pågikk utover ettermiddagen mandag.

– Det er enighet om at vi ikke vil kommentere avhørene så langt. Det vil vi eventuelt komme tilbake til tirsdag, sier Sakrisvold.

Han bekrefter at den drapssiktede 44-åringen ennå ikke har kommentert skyldspørsmålet.

– Han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier politiinspektøren.

Silte jorden

Hele mandag arbeidet teknikere fra Vestfold politidistrikt med å sile all jorden rundt stedet der de mener Anne Sofie Blom-Pettersen ble gravd ned.

Liket av den savnede kvinnen ble søndag funnet og gravd opp om lag 50 meter fra klubbhuset ved Tønsberg skytebane, nordvest for Tønsberg sentrum. Inne blant en klynge trær, helt i kanten av et jorde, lå kvinnen som var gravd ned og pakket inn i plast.

En av grunnene til at politiet virkelig fattet interesse for stedet var tydelige merker i bakken ned mot funnstedet av en bil som hadde kjørt seg fast. Etter etterforskernes mening stammer sporene fra den drapssiktedes Volkswagen Caravelle som ble observert i området natta kvinnen forsvant.

Ukjent årsak

Ifølge Sakrisvold ble kvinnen funnet på samme sted som den drapssiktede ektemannen Terje Blom-Pettersen hadde pekt ut.

Eventuelle funn under finkjemmingen av jordsmonnet kan få betydning i en framtidig straffesak. Det samme gjelder jakten på tekniske spor i eneboligen. Ifølge VG er en av politiets hovedteorier at Anne Sofie Blom-Pettersen ble drept hjemme og deretter fraktet til stedet hvor mannen påviste at han hadde gravd henne ned. Politiet ønsker derimot ikke å kommentere spørsmål om hvor eller hvordan firebarnsmoren skal ha blitt drept.