Den siktede 24-åringen og Minh Quang Pham satt sammen i Berg fengsel hvor begge sonet dommer for drap.

Pham sonet 21 års fengsel for drapet på 18 år gamle Tom Halvorsen i 1998. Den andre mannen var bare 18 år da han i 2001 drepte sin 19 år gamle gravide svigerinne med elleve stikk, melder Aftenposten.no. I Oslo tingrett godtok han dommen på ni års fengsel for drapet.

TV-krangel

Grunnen til drapet på svigerinnen ble i retten oppgitt til å være uenighet om hvilken TV-kanal som skulle stå på, går det fram av dommen.

– Drapet fremstår også som nær uforståelig og meningsløst. Også krangelen og konflikten som dannet umiddelbar opptakt til drapet synes temmelig bagatellmessig og uten potensial til normalt å medføre annet enn verbal krangel, står det å lese i dommen, som ikke ble anket videre i rettssystemet.

24-åringen ble pågrepet i fengselet, men hadde permisjon forrige uke. Den pågrepne er nå siktet både for drapet på Mohamed Ahssain og for medvirkning til drap.

Hadde perm

– Bakgrunnen for pågripelsen er at etter at vi har gått gjennom fengselets permisjonslister ser vi at denne personen peker seg ut. Han har vært i kontakt med fengselsledelsen og har forklart at han var i kontakt med den siktede onsdag 28. februar, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Mohamed Ahssain ble sist sett onsdag ettermiddag. Han skulle da i et møte for å avslutte salget av sin andel av nattklubben Kamikaze i Oslo sentrum.

Ifølge venner som har uttalt seg til VG, var meningen av han skulle bli mer aktiv i driften av et annet utested, Club Mosquito, som bare ligger et steinkast fra den første klubben.