Den drapssiktede 23-åringen har den siste tiden leid en loftsleilighet i en firemannsbolig som har byfjellet Aksla som nærmeste nabo.

Rett ved stien

Bare et drøyt minutts spasertur unna inngangsdøren, ligger en av de mange turstiene som leder opp til byfjellet. Derfra til stedet hvor Aarseth ble voldtatt og drept, er det rundt 500 meter.

Dermed kunne gjerningsmannen ha kommet seg usett hjem på under 10 minutter etter drapet.

Gjorde beslag i huset

NABO: Marianne Hauge og Cato (1) flyttet til gaten for to uker siden. Etter flyttingen, har hun gått forbi bostedet til den drapssiktede 23-åringen minst to ganger om dagen.
Elias Dahlen

Utenfor huset hans er det få spor etter mannen.— Hva? Herregud, sier nabo Marianne Hauge.

I dag, som alle andre dager, lufter hun Cato - en schäfervalp - i gaten og oppover turstien i samme gate som 23-åringens hus. Hun har passert huset minst to ganger om dagen.

— Det er ekkelt å tenke på. Jeg er glad jeg har hunden med meg, sier hun.

RETT VED FJELLET: Fra huset der 23-åringen har bodd den siste tiden, er det kort vei til turstien. Stien går videre opp til Akslafjellet og åstedet der Anja Weløy Aarseth ble funnet drept.
Elias Dahlen

I går reagerte både hun og samboeren hennes på at det var mye politi i gaten. Hauge trodde det kanskje var på grunn av klatrere lenger oppe i lien.Det var det ikke.

Nabo i avhør

Døren inn til 23-åringens leiligheten var forseglet med rød polititeip torsdag kveld.

GJORDE BESLAG: Politiet har plombert døren inn til leiligheten hvor den siktede 23-åringen bor. En venn av siktede forteller at han flyttet inn i boligen på Fjelltun i like før sommeren i år.
Christian Nicolaisen

— Jeg kan ikke huske å ha sett ham her tidligere, men jeg vet at loftsleiligheten ble leid ut til en ny leietaker for kort tid siden, sier en kvinne som bor i første etasje i samme hus.Hun hadde akkurat kommet fra et avhør hos politiet da BT banket på døren hennes.

— Politiet ringte meg og sa at drapsmannen bor i samme hus som meg. Det var et sjokk. Dagen i dag har vært tung. Det er fryktelig å tenke på at han kanskje har dratt hit etter drapet, sier naboen.

Politiet ville torsdag ikke si hvor 23-åringen bevegde seg før og etter drapet.

Sikret spor torsdag

Torsdag formiddag tok krimteknikere fra Kripos seg inn i gjerningsmannens leilighet. Etter et par timer kom de ut igjen med flere forseglede sporkonvolutter, forteller den kvinnelige naboen.

— Det var sivilt politi her dagen før også, men da koblet jeg ikke det opp mot drapssaken, sier naboen.

Hun forteller at det bor både småbarnsfamilier og eldre mennesker i den rolige blindveien som ender i turstien opp mot byfjellet.

Låser dørene

Hun trekker frem nærheten til naturen som noe av det beste ved å bo akkurat her. Men den siste uken har hun holdt seg unna turløypene.

— Siden dette skjedde har jeg vært redd for å gå på fjellet alene. Men det er jo i mitt eget hjem jeg burde ha vært redd. Jeg lar ofte døren inn til leiligheten min stå ulåst, siden jeg alltid har følt meg trygg. Det blir det en slutt på nå, sier kvinnen.

Sti starter like ved

To hundre meter fra ytterdøren starter en av stiene opp til Aksla. Derfra til stedet hvor Anja Weløy Aarseth ble funnet drept, er det om lag 500 meter.

Fra boligen til 23-åringen er det mulig å gå en sti som leder opp til en populær joggesti på fjellet. Der disse to stiene krysser, er det mulig å gå videre til den gjengrodde stien som går rett fra Anjas funnsted.

- Kan ha gått usett

BT har snakket med en lokalkjent i området. Han forteller at gjerningsmannen har hatt mulighet til å komme seg raskt fra boligen og til funnstedet, ved å følge den gjengrodde stien, som tar ham ca. halveis til boligen.

— Han kan faktisk ha gått usett fra funnstedet og til gaten hvor han bor. Det tar kanskje mellom ti og femten minutter. Det er ikke mye folk som bruker denne stien. Dersom han bodde i det området, så er han sikkert kjent med stiene, sier han.

GJORDE BESLAG: Politiet har plombert døren inn til leiligheten hvor den siktede 23-åringen bor. En venn av siktede forteller at han flyttet inn i boligen på Fjelltun i like før sommeren i år.
Christian Nicolaisen
LIKE VED: Åstedet på Akslafjellet ligger bare 700 meter fra den siktedes bolig.
Elias Dahlen