Den sterkt handikappede kvinnen i 50-årene ble onsdag ettermiddag funnet død på soverommet i boligen i Store Brevik i Son, der hun bodde sammen med sønnen.

Sønnen ringte selv til politiet klokken 12.57 og fortalte at han hadde tatt livet av moren.

– Han satt på trappen da vi kom til stedet. Kvinnen fant vi død inne i huset, sier Vestby-lensmann John-Erik Veseth til NTB.

Åsted underbygger

Hva som kan ha vært motivet for drapet ville politiet ikke si noe om på en pressekonferanse onsdag kveld. De ville heller ikke opplyse om hvordan kvinnen er drept, men gjør det klart at de ikke tviler på at sønnen snakker sant.

– Funn på åstedet underbygger mannens forklaring om at han har tatt livet av sin mor, sier Veseth.

Samtidig er det klart at namsmannen var på døren hos 36-åringen og den drepte kvinnen klokken 10 onsdag. Huset skulle ifølge VG Nett og Dagbladet.no tvangsselges.

Namsmannen, som er identisk med lensmann Veseth, hørte da stemmen til 36-åringens mor.

Tilbaketrukket

Naboer som NTB snakket med onsdag ettermiddag, forteller at kvinnen var handikappet og at hun levde et rolig og tilbaketrukket liv.

– Jeg har ikke sett henne på mange år, sier en av de aller nærmeste naboene til NTB.

Naboene forteller også at de aldri har merket noe til konflikter eller uoverensstemmelser mellom den drepte kvinnen og hennes sønn.

Ingen av naboene som var hjemme på dagen onsdag skal ha hørt lyder fra huset.

Lærer og kirkevert

Den siktede 36-åringen jobber som lærer ved en skole i Vestby kommune. Rektor ved skolen satt i møte med kriseteamet i kommunen onsdag kveld for å forberede seg til møtet med elevene torsdag.

– Det er sikkert mange som er opprørte og situasjonen skaper sikkert mange følelser. Vi skal forberede oss godt, sier han til Østlandets Blad .

36-åringen har tidligere jobbet ved Oslo katolske bispedømme og vært kirkevert ved St. Olav domkirkemenighet i Oslo.

Han er også en av de sentrale administratorene for bokmålsutgaven av det brukerstyrte internettleksikonet Wikipedia.

ÅSTEDET: Innsatsleder Ronny Samuelsen ved drapsstedet hvor en mann i 30-årene onsdag ble pågrepet og siktet etter at hans mor ble funnet drept.
LISE ÅSERUD / SCANPIX