Norsk-pakistanerne Haidar Hussein (21) og Ali Ayaz Shafa (19) møtte fredag ettermiddag i 16-tiden opp utenfor Politihuset i Oslo. De to ble umiddelbart arrestert og kjørt i arresten, siktet for drapet på en 40 år gammel Oslo-kvinne for drøyt tre uker siden.

– I tiden etter drapet har de oppholdt seg ulike steder i Europa. De har vært engstelige og forvirrede, sier advokat Marius Dietrichson, som representerer Hussein, til NTB.

Dietrichson var selv med da de to mennene meldte seg.

Overlagt drap

Siktelsen lyder på overlagt drap etter at den 40 år gamle rusmisbrukeren ble skutt og drept i leiligheten sin på Torshov 25. juni i år. De er også siktet for forsøk på forsettlig drap på en 47 år gammel mann som var til stede i leiligheten.

Kvinnen som ble drept, var selv siktet for drap på en 20 år gammel kvinne som døde av overdose tidligere i juni. Kvinnen som døde av overdosen var kjæresten til Haidar Hussein, og den drepte 40-åringen var siktet for å ha satt det dødelige skuddet.

Mennene er satt i arresten og vil bli avhørt i løpet av helgen.

– Dette betyr mye for etterforskningen. Det letter trykket, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til NTB.

Redde og forvirrede

Hussein og Shafa har samtykket til fengsling i fire uker. De to ble mandag fremstilt for varetektsfengsling i en såkalt kontorforretning, hvor de selv ikke var til stede.

– De to er nylig kommet fra Paris til Oslo for å melde seg. De er glad for å være tilbake og ser alvoret i denne saken, sier Dietrichson.

Hussein og Shafa har tidligere sagt de ville melde seg innen to uker etter drapet. Når de fredag møtte opp hos politiet, var det gått mer enn tre uker.

– De har begge vært redde og forvirrede og har handlet på en lite gjennomtenkt måte, sier advokaten.

Tilbudt henting

Dietrichson sier til NTB at politiet i Oslo tidligere denne uken ble tilbudt å hente de to siktede i Paris. Dette ble ifølge Abrahamsen avslått av juridiske årsaker.

– Vi kan ikke gå inn i et annet land og hente ut siktede som vi lyster, sier han.

Hussein og Shafa ble imidlertid oppfordret til å melde seg for fransk politi. Advokaten sier de ikke fulgte oppfordringen av frykt for varetektsfengsling i Frankrike.