Klokken 22.23 i går kveld fikk politiet melding om en skyteepisode på Tøyen i Oslo. To personer ble funnet med skuddskader kort tid senere, og politiet mener begge personene som ble skutt satt i en rød Opel Astra.

— Etter at vi fikk melding om skytingen klokken 22.23, rykket politiet ut og fant en person hardt skadet. Klokken 22.57 fikk vi melding om at han var avgått med døden, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Aftenposten.no er kjent med at mannen hadde skuddskader i halsregionen

Drapsoffer tidligere drapsdømt

Den omkomne mannen er født i 1970. Han har somalisk bakgrunn, men er etiopisk statsborger.

Begge de to skuddofrene er godt kjent for politiet fra før av. Drapsofferet ble i 1995 dømt til ti års fengsel for drap i Agder lagmannsrett. Han ble løslatt i år 2000.

Politiet sier imidlertid at de foreløpig ikke vet noe om motivet for drapet, men at handlingen fremstår som planlagt.

— Handlingen fremstår som målrettet. Det er ingen grunn til å tro at dette er skudd som har rammet tilfeldige, sier Rohde.

Minst tre skudd

Aftenposten.no er kjent med at vitner har fortalt politiet at det ble avfyrt minst tre skudd på åstedet i Jens Bjelkes gate.

Mannen som senere omkom ble funnet hardt skadet i bilen, mens det andre skuddofferet ble funnet på Tøyen T-banestasjon. Han har trolig klart å ta seg fra den beskutte bilen og til stasjonen. Det andre skuddofferet, som er født i 1973, har lettere skader, og politiet håper han vil komme med verdifull informasjon om drapet til politiet.

— Vi har ingen konkret mistenkt eller siktet på nåværende tidspunkt. Men flere vitner har opplyst at gjerningspersonene er mørkhudede. Flere har også observert en sølvgrå Audi, og dette er en bil vi er interessert i å få kartlagt, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

— Vi jobber nå operativt med å følge konkrete spor i saken, sier Rohde.

Internt oppgjør?

Den første meldingen om skytingen på Tøyen kom inn klokken 22.23 søndag kveld. Skyteepisoden fant sted nedenfor Tøyensenteret i Oslo, i krysset mellom Jens Bjelkes gate og Eiriks gate. Offeret satt i førersetet på en rød Opel da han ble skutt av en mann som kom fra en bil parkert foran den røde bilen.

Fem minutter senere kom det melding om en annen skyteepisode. Mannen funnet skutt inne på Tøyen T-banestasjon, men politiet er ikke sikre på hvor han ble skutt.

Politiet tror begge skyteepisodene kan være interne oppgjør i det somaliske miljøet.

SKUDD: To menn er skutt på Tøyen i Oslo. Det ble også avfyrt skudd mot denne bilen.
JON-ARE BERG-JACOBSEN