Den siktede 29-åringen ble pågrepet kort tid etter at resultatet fra den foreløpige obduksjonsrapporten ble kjent onsdag ettermiddag. Ifølge politiet er det ikke tvil om at 61-åringen er drept, og etterforskerne har heller ikke funnet grunnlag for å sikte eller pågripe andre personer.

– Politiet kom raskt over informasjon som underbygger pågripelsen, sier etterforskningsleder Grete Lien Metlid til NTB.

Offeret ble funnet mandag etter at pårørende og arbeidsgiveren hadde savnet mannen i flere dager.

Nekter skyld

Mannen som er pågrepet, fikk onsdag kveld oppnevnt advokat Knut Lindboe som forsvarer. I avhør onsdag kveld nektet mannen skyld etter siktelsen om forsettlig drap.

– Han stiller seg uforstående til drapet. Han satte stor pris på 61-åringen som i perioder har hjulpet ham. Blant annet har han i flere perioder bodd hos 61-åringen, sier Lindboe til NTB.

29-åringen er fra Algerie, men har bodd i Norge i flere år etter at han kom hit som asylsøker. Politiet hadde torsdag ikke oversikt over hvilken status 29-åringen har hos utlendingsmyndighetene. Mannen har i flere år arbeidet som kokk på flere restauranter i Oslo og skal ha hatt arbeidstillatelse.

– Ukjent motiv

Offeret ble funnet mandag etter at pårørende og arbeidsgiveren hadde savnet ham i flere dager.

Politiet beskriver forholdet mellom den drepte og den siktede som nært. De to skal ha vært venner i lang tid. Motivet for drapet, eller hvordan 61-åringen ble tatt av dage, vil politiet derimot holde for seg selv til flere avhør er foretatt.

– Dette er informasjon vi må komme tilbake til. Det skal foretas flere avhør av siktede og vitner, sier Metlid.

Heller ikke den siktedes forsvarer kan si noe om drapsmetoden eller hva politiet mener motivet skal være. Advokat Lindboe regner med at mer informasjon fra etterforskningen vil bli kjent når 29-åringen framstilles for varetektsfengsling fredag ettermiddag.

Etterlyser vitner

Den døde mannen ble funnet mandag, men politiet mistenker at drapet kan ha skjedd mange dager tidligere. Vitner som tror de kan ha sett noe mistenkelig i nærheten av den dreptes bolig i Christian Michelsensgate ved Carl Berners plass i Oslo sentrum, bes om å melde seg.

– Vi etterlyser vitner helt tilbake mandag den 28. juli, sier Metlid.

Holm, Morten
Holm, Morten