Noen venninner fulgte 16-åringen hjem etter at de hadde vært på en fest fredag kveld. Ved midnatt gikk de videre, og den siste sikre observasjonen av Dereka skal ha vært i huset i 1-tiden.

En nabo skal ifølge Aftenposten ha hørt bråk utenfor huset i 2.30-tiden og sett en mann stå der, men han vet ikke om det har sammenheng med drapet. Et annet vitne skal i 12-tiden lørdag ha sett at vindusruten ved siden av inngangsdøren var knust, noe som kan bety at jenta ble drept natt til lørdag. Dereka var alene hjemme i helgen.

Politiet har ingen mistenkte etter drapet. Jenten hadde ytre skader da hun ble funnet, og politiet etterforsker saken som drap. Ifølge VG gir den foreløpige obduksjonsrapporten som politiet har fått muntlig ingen indikasjoner på at jenta skal ha vært utsatt for noen seksuell handling.

Politiet etterlyser vitner, og vil sikre seg opptak fra videoovervåkingskameraer utenfor Son Sparebank og den lokale Shell-stasjonen ved E6. Også utskrifter av mobilbruk i området vil bli sjekket.

Dereka var født i USA, og flyttet til Norge da hun var rundt ti år gammel. Hun bodde i Son med sin mor og yngre søster, og var danseinstruktør på fritiden.

16-åringen ble funnet drept lørdag kveld av venner som hadde prøvd å få kontakt med henne hele dagen.

— Vi etterforsker saken som drap, opplyste politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt på en pressekonferanse i Vestby søndag kveld.

(NTB)