Mannen og hans 19 år gamle kjæreste ble pågrepet i Steinkjer sentrum tirsdag klokken 13.40, skriver Trønder-Avisa. Pågripelsen foregikk uten dramatikk.

Faktisk var det mannens 19 år gamle kjæreste som politiet og en lokal bank la en felle for. Kvinnen er etterlyst for rundt 60 tilfeller av bedrageri på nettauksjoner.

Aktoratet fikk ikke medhold i begjæringen om fire ukers varetekstfengsling for kvinnen, som ble sluppet fri. Kvinnens advokat på fengslingsmøtet, Sigurd Klomsæt, forteller at hun er svært glad for resultatet.

— Hun har ingen tidligere erfaringer med rettsvesenet, og er selvfølgelig lettet over det, sier Klomsæt.

Fare for rømming

Klomsæt representerer også mannen, som ble varetektsfengslet for fire uker, i tråd med aktoratets begjæring.

— Retten mente det var en reell fare for at mannen ville undra seg videre soning, forteller politiadvokat Helge Vigerust ved Hordaland Politidistrikt.

— Min klient aksepterte fengslingen. Det ville vært håpløst å påkjære den, i og med at han har rømt flere ganger tidligere, sier Klomsæt.

Mannen og kvinnen har fremdeles et forhold.

Bartender i realityserie

Det er ikke første gang 29-åringen er på rømmen. I 1999 kom han ikke tilbake fra permisjon ved Ila fengsel. Den gang flyktet han til Gran Canaria, og opptrådte som bartender i en realityserie på TVNorge. Han var på rømmen i et helt år før han den gang ble tatt.

29-åringen er dømt for det såkalte ”Stena Saga”-drapet i 1995. Tre unge gutter ranet en sovende medpassasjer for verdisaker og 5000 kroner, før de drepte ham med kniv og kastet ham over bord.

Etterlyst via Interpol

29-åringen rømte fra Sandviken psykiatriske sykehus i februar. Samtidig var politiet klar over at de to hadde slått seg sammen etter at hun flyttet til Bergen

— Ettersom vi hadde opplysninger om at Steinkjer-kvinnen holdt sammen med en drapsdømt rømling, utstedte vi pågripelsesbegjæring på henne. Han var allerede etterlyst via Interpol, forteller politiadvokat Robert Haukeland ved Hordaland politidistrikt til Trønder-Avisa.