Klokka 09.10 i formiddag fikk Tjøme radio inn melding fra en seilbåt på vei fra Stavanger til Storbritannia. Et nødbluss ble sett ved Håstein, vest av Tananger. Få minutter senere ble en gjenstand observert i vannet, muligens en redningsvest. Et nytt nødbluss ble dessuten observert samtidig.

Storalarm

Det ble da slått storalarm.

— Vi informerte alle båter via Rogaland radio og scramblet samtidig Sea King. Etter 15 minutter var den på stedet og etter 29 minutter ble tre menn plukket opp. En var godt nedkjølt og to var etter forholdene i god behold. De ble fløyet til sykehus på grunn av tilstanden til den nedkjølte, opplyser Andreas Bull, redningsleder ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge, til fvn.no .

Båten de tre fisket fra, Svåholm, har i løpet av morgentimene forlist og gått ned. Forliset beskrives som svært dramatisk.

- Heltemodig innsats

  • Grunnen til at båten gikk ned er ikke kjent. Det var kun drivgods igjen. To menn ble hengende fast i båten. Skipperen dykket etter en av dem og skar ham løs. Den andre kom seg løs selv, sier Bull. Han slår fast at det ble gjort en heltemodig innsats i minuttene etter forliset, sier han til fvn.no.

I tillegg til Sea King og melding til båter i nærheten ble los-båten fra Tananger sendt ut. Da mennenes nødbluss ble observert, hadde de vært om bord på en flåte i tre timer.