Brannen begynte like etter klokken 20 og ennå ved 22.30-tiden arbeidet brannmannskapene med å kontrollere flammene. Rekkehuset er i to etasjer og boligkomplekset er stort.

Det var beboere i tre av de fire leilighetene da brannen brøt ut. De tre som var i leiligheten der brannen startet, ble sendt til legevakten, men hadde ikke fått fysiske skader.

Operasjonsleder Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt sier til NTB at alle personer som hører til i leilighetene, er i sikkerhet.

Men de fire leilighetene er å betrakte som totalskadd, sier Ramslien.

Årsaken til brannen er det for tidlig å si noe om.

Det skal visstnok ha vært flere dyr i leilighetene og disse har trolig mistet livet. Den ene leiligheten var helt overtent da brannmannskapene kom fram. Brannveggene mot de andre leilighetene hindret flammene i å spre seg, men vannskadene er uansett så store at boligkomplekset må betraktes som totalskadd.

Telemark ble hardt rammet av branner Nyttårsaften. Først begynte det å brenne i et bolighus på Frogner i Skien. Her startet brannen i en garasje, men brannvesenet lyktes med å få ilden under kontroll mens det bare brant i en vegg i selve huset.

Kort tid etter kom det så melding fra Seljord og Notodden om alvorlige branner i Øvre Telemark.