Ryggsekken Dørum fikk var ifølge Aftenposten fylt med bøker, men allikevel kommer ikke gaven opp i den prisen som bruktbilen Jagland fikk da han gikk av som partileder i november 2002. Bilen kostet partiet til sammen 464.370 kroner.

Jagland synes ikke at det var galt å ta imot bilen, for forgjengerne Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen fikk også fikk dyre gaver da de gikk av som partiledere. Steen fikk en bil og Brundtland fikk en båt.

Stol

De andre partiene viser langt større sparsomhet når det gjelder avskjedsgaver. Kjell Magne Bondevik fikk en lenestol "så han kunne slappe av", Kaci Kullmann Five fikk et oljemaleri av Vebjørn Sand.

— Der har vi svært beskjedne rutiner, svarer Høyres informasjonssjef Karen Skjånes på spørsmål om hvilke gaver avtroppende partiledere får.

Heller ikke Sp har for vane å skjemme bort sine partiledere når de takker av. Et middagsservise var det Anne Enger Lahnstein måtte nøye seg med.

I SV mottok alle tidligere partiledere i anledning partiets 25-års jubileum et trykk til en stykkpris på rundt 800 kroner.

-Det er helt utenkelig for oss å gi en bil eller noe i nærheten av det, sier generalsekretær Bård Vegar Solhjell i SV.

- Hagen verdt ti biler

Frps generalsekretær Geir Mo mener Carl I. Hagens innsats for partiet er så stor at det minst må gis bort ti biler når han engang takker av.

Men Mo legger til at partiet vanligvis nøyer seg med å gi mansjettknapper i gull, blomster og reisegavekort når de skal påskjønne noen.

Hva som ble gitt ved det siste formannsskifte i partiet, for et kvart århundre siden, husker ikke Mo.