43-åringen er i Jæren tingrett dømt til ett år og ti måneders ubetinget fengsel, skriver Aftenbladet.

Hun må også betale 125.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av foreldrene og blir fradømt retten til å kjøre bil. Aktor Harald L. Grønlien la nedpåstand om to års ubetinget fengselda saken var oppe i Jæren tingrett forrige uke.

Kvinnen er tiltalt for uaktsomt bildrap, kjøring i ruspåvirket tilstand, uaktsom kjøring og for å forlate et ulykkessted. Hun har erkjent straffskyld på alle tiltalepunkt og har også satt seg enig i kravet om erstatning til familien.

— Det kan virke rart å snakke om erstatning i en så tragisk sak. Det er det også for de etterlatte. De er påført et uopprettelig tap. Samtidig er kravet om erstatning med på å understreke alvoret i saken og handlingens grovhet, sa bistandsadvokat Øystein Hus da kravet om erstatning ble fremmet under rettssaken i Jæren tingrett.

Foreldrene til Olav Hovda fulgte rettssaken fra tilhørerbenken, og faren var også vitne i saken. Han forklarte at hanskrek at bilen skulle stoppeetter påkjørelsen, men bilføreren kjørte videre og ble først pågrepet av politiet fire dager etter ulykke. Ti dager etter påkjørselen innrømmet hun at det var hun som kjørte på Olav Hovda. Hun har også erkjent at hun varruset på narkotikaog forklarte i retten at hun husket lite av selve kjøreturen.

Siste dag i retten fikk moren til Olav Hovda anledning til å komme med en kommentar fra vitneboksen.

— Det har vært tøft at det har vært brukt så mye tid på detaljer som hodelykt, veibane og vær- og føreforhold når hovedårsaken til ulykken er så klar: Ruskjøring, sa moren.

Den tiltalte kvinnen ga også en tilleggsforklaring før prosedyrene startet.

— Jeg er oppriktig lei for det som har skjedd og skulle på alle måter ønske at det var ugjort, sa den 43 år gamle kvinnen.