Dommen var i samsvar med aktors påstand. Kvinnen ble i tillegg fradømt arven etter mannen og retten til å sitte i uskiftet bo. Hun anket hele dommen på stedet, melder NTB.

Avdøde fikk andre— og tredjegradsforbrenninger i hodet, ansiktet, på halsen, brystet og venstre overarm under hendelsen den 28. desember 2001. Han døde på sykehuset etter 37 dagers intensivbehandling, på grunn av svikt i flere av kroppens organer.

Mannen hadde noen helseproblemer fra før, og legene kan ikke utelukke at det medvirket til dødsfallet. Kona ble derfor tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Krangel om hunden

Episoden skal ha blitt utløst av en krangel om hvem som skulle lufte hunden sent på natta. Da ambulansepersonell ble tilkalt til leiligheten morgenen etter, sa mannen umiddelbart at det var kona som hadde kastet sprit på ham og tent på. Politiet ble derfor også tilkalt, og mannen ble samme dag avhørt i sykehussengen.

Han fortalte politiet at han hadde sovnet på sofaen og våknet av at han kjente at han ble våt. Mannen sa at han kjente smaken og lukten av sprit, og at det sved i øynene. Han fortalte at det neste han så var at kona strakte fram hånda og tente på. En stund etter skal hun ha helt to bøtter vann over ham.