Dommen i Frostating lagmannsrett var ett år strengere enn aktors påstand. Retten fant ingen formildende omstendigheter, skriver adressa.no.

Stjørdalingen er også dømt til å betale 200.000 kroner i erstatning til den nå 21 år gamle kvinnen. Han er dessuten dømt for å ha voldtatt sin 33 år gamle tidligere samboer, og må betale henne 100.000 kroner i erstatning.

Voldtekten og mishandlingen av den da 19 år gamle kvinnen skjedde i en leilighet i Stjørdal 6. juli 2005.

– Dette dreide seg om grov, sadistisk motivert tortur, som endte med voldtekt. I tillegg hadde han planlagt ytterligere voldtekt av henne, men sovnet, sa aktor i sin prosedyre i Frostating lagmannsrett.

Mannen holdt ekskjæresten fanget i leiligheten i flere timer. Han mishandlet henne ved å brenne brystvortene hennes med sigaretter og lighter, han stakk henne med kniv, og rispet og kuttet henne en rekke ganger.

I tillegg slo han henne en rekke ganger i ansiktet og hodet, tok kvelertak på henne, strupte henne med et belte og holdt en pute over ansiktet hennes slik at hun mistet bevisstheten. Med kniv truet han henne til samleie, og også til å drikke urin.

37-åringen nektet straffskyld, og hevdet det som skjedde var en sexlek som kom ut av kontroll.