Tidligere tirsdag frifant juryen 34-åringen for forsettlig drap. Mannen ble dømt til tolv års fengsel da saken var oppe for tingretten.

34-åringen har hele tiden hevdet at han skjøt i nødverge, og advokaten argumenterte for dette og ba om full frifinnelse under ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett.

Straffeutmålingen er ikke juryens bord, og hvilken straffereaksjon mannen får vil først bli kjent senere, melder Aftenposten.no.

Skudd på fest

William Ellingsen var en av Nokas-tiltalte David Toskas beste venner. Drapet på William Ellingsen skjedde natt til 7. februar 2004 utenfor en leilighet i Gabels gate i Oslo. Der deltok 34-åringen på en fest sammen med mange fra Oslos underverden, blant annet fra torpedomiljøet. På grunn av dette har lagmannsretten hatt problemer med å få tak i vitnene i saken.

34-åringen har forklart at han ble banket kraftig opp og stakk av fra festen. Litt senere kom han tilbake, denne gang med våpen.

Ute på gata ble det avfyrt seks skudd som gikk gjennom en dør, og bak denne døren sto Ellingsen som ble truffet, mens andre søkte dekning og rømte ut en bakdør. William Ellingsen var en av rundt 20 personer som var med i et privat fødselsdagsselskap i leiligheten.

– Ulykkelig

– Han er dypt ulykkelig over det som skjedde. Han kjente jo ikke Ellingsen og ble livredd da han hørte at han var kamerat av David Toska, sa Høiness til NTB under ankebehandlingen.

Drapet på William Ellingsen var årsaken til at Nokas-ranerne var iført hvite armbind under ranet den 5. april 2004.

Fram til kort tid før millionranet ble gjennomført hadde Ellingsen deltatt under planleggingen av ranet og hadde vært på besøk i Toskas dekkleilighet i Smeaheia i Sandnes. Hvorvidt han også hadde vært tiltenkt en rolle under selve ranet, er ikke blitt bekreftet under rettssaken.