En 28 år gammel trebarnsfar, bosatt i Tromsø, er i Indre Finnmark tingrett dømt til to år og fem måneders fengsel for overgrep. Retten fant det bevist at han har hatt tre samleier med en jente som var yngre enn 14 år og tre samleier med en jente som var yngre enn 16 år.

Sendte SMS

Retten mener 28-åringen utnyttet at to av de unge jentene var forelsket i ham, og at han brukte det til å skaffe seg seksuell omgang med dem.

I løpet av en seksukersperiode i november-desember 2005 sendte han den ene jenta 407 meldinger på SMS. I retten forklarte han at han ikke kunne huske mer enn noe få av disse meldingene, noe retten fant lite troverdig.

Mannen skal ikke ha brukt kondom under samleie de to jentene, og retten mener dette er skjerpende på grunn av risikoen for at jentene kunne bli gravide. I tillegg har retten bemerket at mannen skjenket en av jentene alkohol før overgrepet fant sted.

– Tiltalte er en arbeidende, voksen mann som er far til tre barn, mens samtlige av de fornærmede på tiden for overgrepene fortsatt var elever i grunnskolen, heter det i dommen.

Bursdagshilsen

I samme sak er en 25-åring fra Kautokeino dømt til to år og tre måneders fengsel for å ha hatt to samleier med barn under 14 år, i tillegg til tre samleier med barn under 16 år og ett tilfelle av såkalt seksuell handling med barn under 16 år.

Retten mener det er skjerpende at mannen la et visst press på den 13 år gamle jenta før det første samleiet fant sted. Retten mener også at mannen visste hvor gammel hun var.

– Retten legger til grunn at tiltalte var klar over hennes alder og viser til at han hadde sendt bursdagshilsen til henne på chattesiden «Blink» på internett på 13-årsdagen hennes, heter det i dommen.

Kautokeino-mannen må betale ofrene 60.000 kroner i oppreisning, mens den andre mannen er dømt til å betale 85.000 kroner.

Begge mennene nektet straffskyld.