Mannen er dømt for heleri, og ifølge dommen har han mottatt og brukt minst 4,4 millioner kroner av pengene søsteren er siktet for å ha underslått, skriver Sunnmørsposten.

Det har gått tre år siden det store underslaget ved NKL i Ålesund ble avslørt. Den 70 år gamle kvinnen var kasserer ved NKL i Ålesund fra 1970 til 1998, da hun ble førtidspensjonert. Først etter at hun hadde sluttet ble det store underslaget oppdaget.

Høyt pengeforbruk Søsteren har i ettertid ikke vært i stand til å gjøre rede for hvor det er blitt av alle pengene. Broren har tilstått heleri av en del av beløpet.

Han og kona hadde et meget høyt pengeforbruk som ble dekket av midler fra NKL. De hadde blant annet en bolig til 3 millioner kroner, landsted, kostbart inventar og flottet seg med kunst i en periode da ekteparet hadde en inntekt på under 12.000 kroner i måneden.

Slått konkurs 76-åringen og hans kone er slått konkurs. Det meste av eiendelene deres er solgt, og paret er i dag bosatt på Sørlandet. 76-åringens kone er også siktet for heleri, men har nektet straffskyld. Hennes sak kommer opp for Sunnmøre herredsrett i august.

Hvor resten av de underslåtte midlene, vel 13 millioner kroner, har tatt veien, vet ingen. Det er lite som tyder på at kvinnen, hennes bror og hans kone har "saltet ned" store pengebeløp.

Saken mot den 70 år gamle kvinnen som er siktet for underslag ved NKL-s Ålesund-avdeling er stadig blitt utsatt, men slik det nå ser ut blir den berammet for retten før sommerferien.

NTB