I tillegg til forelegget på 3.000 kroner, som han i utgangspunktet nektet å vedta, må 26-åringen betale like mye i saksomkostninger. Hvis han ikke betaler boten risikerer han seks dager i fengsel. Det er ikke kjent om 26-åringen vil anke saken, melder Adressa.no.

Ifølge avisen kostet rettssaken staten rundt 11.000 kroner, altså 1.000 ganger mer enn hva marsipanpølsen egentlig kostet. Påtalemyndigheten avviser imidlertid at saken det var misbruk av ressurser å føre saken for retten, og viser til at tyveriet er en prinsippsak.

– Hvis vi henlegger en slik sak, vil det være som å oppfordre til anarki, sier aktor Per Morten Brobakke.

26-åringen nektet å godta forelegget han ble ilagt etter et fuktig julebord i november i fjor, av frykt for at han da ikke ville få visum til USA, hvor deler av hans familie bor.

Fem vitner var innkalt til Trondheim tingrett for å forklare seg om saken. Vitnene forklarte at 26-åringen også stappet et mannfolkblad innenfor jakken og at han la dette fra seg på disken da betjeningen spurte om han skulle betale for det. Betjeningen oppdaget også at 26-åringen tok en marsipanpølse, men vitnene kunne ikke med sikkerhet si om han spiste av pølsen eller bare hadde den i munnen før han kastet den på betjeningen.

Advokat Christian Wiig, som forsvarte 26-åringen, har kalt saken den minste i hans karriere.