Hallgeir Oftedal

Sorenskriver Bjørnestad bemerket til slutt under avhøret av Andersen at "du har mange dommer for det meste".

— Herunder trusler, oppbevaring av pistol og kjøring i rus. Du fremstilles som en ukontrollert person i rus som du sier du skjemmes over nå. Du sier at du har en ukontrollert aggressivitet. Du fremstilles som upålitelig, som en rotekopp. Du truer din samboer, som har tatt deg til nåde, kanskje alt for mange ganger. Det får lite positiv omtale og du betegnes som en mann med store problemer?

Andersen: - Jeg er all right når jeg ikke er ruset.

Dommeren: - Hvorfor skulle Toska, som hadde nyfødt barn og skulle holde seg skjult, ha med deg på besøk i huset. Han inviterer deg, dette vraket. Og så sykler du rundt. Han drar deg med til Nedre Dalgate. Toska tar deg med inn i egen stue i et skjult opplegg hvor det ikke kunne brukes telefon. Hvordan kunne de gjør dette. Jeg har problemer med å forstå dette?

Andersen: - Jeg har hatt tid til å tenke på det. Da David skulle dra til Stavanger, tror jeg ikke det skulle skje noe kriminelt. Da hadde han nok ikke invitert meg.

Dommeren: - Han tar jo med seg en tikkende bombe...

Andersen: - Når jeg er rusfri, er jeg en hyggelig kar.

Dommeren: - Det var ikke noe rusfritt område dere dro til?

Andersen: Nei, men jeg var ukjent i området.

Dommeren: Men Toska tok en sjanse?

Andersen: - Ikke med hensyn til rus der. Da hadde han nok satt meg på toget hjem.

Før dommerens avsluttende runde hadde Andersens forsvarer eksaminert sin klient.

Andersen ble spurt hvordan han hadde opplevd etterforskningen i Nokas-saken.

— Jeg føler at vi ikke har hatt noe å si. Jeg er blitt overkjørt. Føler at jeg bare skulle bli plassert inn i saken slik det passet. Jeg tror at noen i politiet innerst inne også tror det at jeg ikke har vært i stand til å være med på dette.

Med henblikk på sikkerheten rundt rettssaken i Stavanger, ble Andersen spurt om hvordan sikkerhetsopplegget var da han møtte som tiltalt i Oslo tingrett i mai.

— Jeg kjørte med vanlige fengelsbetjenter uten noen fra politiet. Det var ikke noe politi til stede og jeg hadde heller ikke håndjern, sa Andersen.

NOKAS-SAKEN: Tiltalte Lars Erik Andersen snakker med sin forsvarer, advokat Steinar Wiik.