bt.no følger domsavsigelsen direkte. Trykk oppdater eller F5 for å lese siste versjon av denne artikkelen.

Påstander om lureri og beskyldninger om at forsvarer frykter sannheten. Krydret med injuriesøksmål, klage til Riksadvokaten og SEFO-etterforskning. Det er noen av momentene i den iskalde striden mellom statsadvokat Kjetil Omholt og høyesterettsadvokat John Christian Elden, aktor og forsvarer i Hosein-saken.

Skiller seg ut

Men drapssaken skiller seg ut også på andre måter:

  • Hele 170 vitner ble ført i rettssaken i Skien og Porsgrunn tingrett. Det er trolig ny norsk rekord i en drapssak med én tiltalt.
  • Gamal Hosein ble siktet for drapet på kona Gry før liket var funnet, og han er tiltalt uten at rettsmedisinerne har kunnet fastslå noen sikker dødsårsak. Forsvareren har derfor gjentatte ganger gjort et poeng av at man har en drapssak, uten sikkert å vite at det er begått et drap.

*For første gang er søk med likhunder lagt fram i en norsk rettssal. Aktor og forsvarer legger vidt forskjellig vekt på resultatene. Dommerne må avgjøre om likhundene skal telle som bevis eller ikke. Det blir et stykke juridisk nybrottsarbeid.

Skittkasting

I løpet av de seks ukene rettssaken varte, ble det ført en rekke vitner som samlet gir liten ære både til tiltalte og den avdøde.

Gamal Hosein skal ha vært svært kontrollerende og dominerende i ekteskapet. Konen skal på sin side ha hatt et kjæresteforhold til ektemannens nevø fra han var 12-13 år.

Men også mellom aktor og forsvarer har det falt ord som ikke kan sies å være spesielt ærefulle.

Midt under saken sa statsadvokat Kjetil Omholt i åpen rett at forsvarer Elden åpenbart var redd for sannheten.

Elden reagerte med å innklage Omholt til Riksadvokaten.

(NTB)

AVGJØRES FREDAG: Klokken 13 faller dommen i Hosein-saken i Skien og Porsgrunn tingrett.
Foto: Scanpix