Mens de rødgrønne får flertall på to målinger, går de borgerlige seirende ut av en tredje måling.

VGs partibarometer gir Frp, Høyre, KrF og Venstre flertall med 87 mandater. De rødgrønne får 80 mandater, mens RV får to plasser på Stortinget.

I Dagbladet og Aftenposten presenteres imidlertid et annet bilde. Der er det de rødgrønne som trekker det lengste strået. I en meningsmåling MMI har gjort for Dagbladet og NRK får de rødgrønne flertall med 87 mandater. Her får RV bare ett mandat, mens Høyre, Venstre, KrF og Frp til sammen får 81 representanter, hvis målingen skulle reflektere valgresultatet.

I Aftenposten er det også de rødgrønne som ligger i tet. Ap, SV og Sp får 85 mandater, mens KrF, Høyre, Venstre og Frp til sammen får 83 mandater. Kystpartiet får ett mandat i målingen.

Ap størst

Ap er det største partiet på alle målingene som offentliggjøres søndag. De rødgrønnes statsministerkandidat Jens Stoltenberg (Ap) er glad for å ha gjenvunnet tapt terreng, men vil ikke ta noe for gitt.

— Jeg er selvsagt glad for fremgang og flertall for det rødgrønne alternativet. Det er utrolig jevnt, og ingenting er avgjort før mandag. Alle som ønsker et regjeringsskifte, må stå på til siste slutt, sier Stoltenberg til Aftenposten.

Kampen om regjeringsmakten ser ut til å mobilisere velgerne. Hele 91 prosent sier at de «helt sikkert» kommer til å stemme ved årets valg. 7 prosent sier de «sannsynligvis» vil bruke stemmeretten. I juni var kun 76 prosent helt sikre på at de ville stemme.

Taperne

Selv om målingene ikke gir noe klart svar på hvem som ligger best an i kampen om regjeringsmakt, gir de et tydelig bilde på hvem som sliter. VG har beregnet at SV har tapt 65.000 velgere på fire uker, mens Dagbladet har beregnet at Høyre kan vise seg å miste 180.000 velgere siden valget for fire år siden.

— Her må det jobbes noe helt utrolig. Vi mobiliserer alt vi kan, og skal stå på helt til slutt. Jeg skulle gjerne hatt et par dager til, sier SV-leder Kristin Halvorsen til VG.

Hvis Dagbladets måling skulle reflektere valgresultatet, vil regjeringspartiene ha falt fra 39,5 prosent da de overtok i 2001 til 26,8 prosent. Frp begynner faktisk å nærme seg regjeringspartienes samlede oppslutning med partiets 21,5 prosent på målingen.

— Dette er selvsagt for dårlige tall, sier Erna Solberg (H) til Dagbladet.