Ulykken skjedde da ferjemannskapene vinket bilkøen på land om bord i ferja. Bilen som kvinnen kjørte gled først normalt opp lemmen før den fortsatte i stor fart over ferjedekket til den endte i bommen på den andre siden. På veien ble to danske MC-førere meiet ned og ett av kvinnens barn som var passasjer i bilen, ble lettere skadd. Kvinnen selv var død da hjelpemannskaper kom til.

— Politiet vil ikke spekulere på hva som kan ha vært årsaken til ulykken, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Egil Karlsen, til NTB. Han opplyser at kvinnen vil bli obdusert og bilen vil bli grundig teknisk kontrollert.

Foreløpig vet vi ikke om kvinnen fikk et illebefinnende og mistet kontrollen eller om det var noe galt med bilen og politiet vil definitivt ikke komme med spekulasjoner nå, sier Karlsen.

Han sier hjelpemannskapene som kom til sørget for at de to skadde danskene kom til behandling ved Stavanger universitetssjukehus.

Ved henvendelse til sykehuset søndag kveld får NTB opplyst at tilstanden er stabil for de to danskene og at to andre personer fra ulykkesstedet vil bli på sykehuset natten over for observasjon.