En 22-åring er siktet for legemsbeskadigelse etter dødsbrannen på Tau i Rogaland søndag morgen. Lørdag kveld var han i klammeri med 24-åringen som døde i brannen søndag morgen

En 22-åring bosatt på Tau er siktet for legemsbeskadigelse i forbindelse med dødsbrannen i Gullbekkveien på Tau søndag morgen. Han var sammen med den nå avdøde 24-åringen lørdag kveld.

22-åringen satt mandag formiddag fortsatt i politiets varetekt.

– Han er ikke sluppet fri og kommer heller ikke til å bli det. Det er ingen grunn til å frafalle siktelsen, og dette er en alvorlig sak. Mannen har også akseptert fengsling, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt.

Sloss

– De to hadde en uoverensstemmelse, og dette førte til håndgemeng, sier advokat Anne Kroken til Aftenbladet.

Hun forsvarer 22-åringen som satt i politiavhør i flere timer søndag kveld.

Hun presiserer at 22-åringen ikke er siktet verken for mordbrann eller ildspåsettelse.

– Han er fortvilet over det som har skjedd. Han samarbeider med politiet, og svarer på alle spørsmålene han får, sier Kroken.

– Førte slåsskampen til at 24-åringen som døde ikke klarte å redde seg ut?

– Vi vet ikke noe om detaljene foreløpig. Politiet har en masse vitneavhør å gjennomføre. Mandag morgen fortsetter 22-åringen sin forklaring.

Fest

Det var en grillfest i rekkehuset i Gullbekkveien lørdag. I løpet av denne festen ble de to mennene uenige, og det endte med slåssing. Verken politiadvokat Henriette Kvinnsland eller advokat Anne Kroken vil eller kan ikke fortelle mer detaljert om hva som skjedde seinere på kvelden, eller hva dette har med brannen å gjøre.

Brannårsaken er fortsatt ukjent.

Henriette Kvinnsland sier at det blir vitneavhør og avhør av siktede på mandag, og etter hvert åstedsbefaring.

– Om siktelsen blir utvidet, blir vurdert mandag, sier Kvinnsland til aftenbladet.no.

Pål Christensen, aftenbladet.no