Tre personer omkom og en kvinne ble sendt til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader da to personbiler frontkolliderte ved Svartskogtoppen i Oppegård søndag kveld. Den 38 år gamle kvinnen ble påført alvorlige skader i hode, ansikt og bryst, samt bruddskader. Tilstanden var seint søndag kveld stabil, opplyste Ullevål universitetssykehus.

Ifølge øyenvitner skal en forbikjøring ha forårsaket ulykken. En polskregistrert Mercedes på vei sørover fra Oslo skal i svært høy hastighet ha foretatt forbikjøringen. Bilen skal ha fått skrens og kom over i motgående kjørefelt, der den frontkolliderte med en norskregistrert bil.

Den ene omkomne var en mann i slutten av 50-årene. Politiet visste mandag morgen fortsatt ikke identiteten til de to øvrige omkomne. De vil bli obdusert i løpet av mandagen, opplyser Follo politidistrikt til NTB.

Havnet i sjøen Ulykkeshelgen startet i Lofoten lørdag ettermiddag. En 56 år gammel kvinne omkom da en bil med campingvogn forsøkte å kjøre forbi en annen bil med campingvogn. Begge bilene havnet i sjøen ved siden av veien.

Om lag fem timer senere mistet to menn, 17 og 27 år gamle, livet da motorsyklene de kjørte braste sammen ved Bråstad i Østfold. En passasjer ble alvorlig skadd.

Søndag formiddag mistet en 18 år gammel kvinne livet da bilen hun kjørte havnet på taket i vannet i Krogstadfjorden i Østfold. Senere søndag ettermiddag ble seks personer sendt til sykehus, en av dem alvorlig skadd, etter at to personbiler frontkolliderte ved 14-tiden på riksvei 40 ved Efteløt i Buskerud.

En eldre kvinne på 68 år omkom da bilen hun kjørte havnet utenfor veien og ned i en steinur på riksvei 353 ved Voll i Telemark i 19-tiden.

Dårlig magefølelse

ý Det var dette jeg fryktet. Aldri før i de 30 årene jeg har jobbet med trafikk, har jeg hatt en så dårlig magefølelse som nå, sier direktør Leif Agnar Ellevset i Trygg Trafikk til NTB.

ý Vi kjører fortere, og vi kjører mer aggressivt. Dessuten er sommeren en topptid for ulykker, og klart den farligste tiden i året, sier Ellevset. Da ferske tall ble lagt fram i juni, så han en økende tendens for årets fem første måneder.

I forhold til samme periode i fjor, viste tallene en økning på 10 prosent av ulykker med personskade som er meldt til politiet. Men antall skadde har økt mer. I disse ulykkene er antallet personer som er kommet til skade, økt med 12 prosent.

ý Det første vi må gjøre, er å få folk til å redusere farten og holde grensene. Dessuten må vi få mer synlig politi på veiene, sier Ellevset til NTB.

(NTB)