Jakten på dødsdopet fortsetter dermed, og politiet ber om tips, samtidig som man advarer sterkt mot all bruk av stoffet, skriver Aftenposten.no.

Eksperter fra Kripos og etterforskere Telemark politidistrikt beslagla diverse utstyr, blant annet slanger som kan ha blitt brukt under omtapping av væske fra utlandet.

Politiet fortsetter samtidig letingen etter det flytende dødsdopet og advarer sterkt mot bruken av det, men tror ikke at væsken, som onsdag ble funnet i plastdunker i huset i Larvik, er dette stoffet, 1,4-Butanediol.

Sterkere enn GHB

Butanediol gir samme virkning som det narkotiske stoffet GHB, men er mange ganger sterkere, og dermed er faren for dødelig overdose overhengende. 13 mennesker i Telemark har tatt overdose. Tre av dem døde.

Den 29 år gamle mannen fra Larvik er en av de seks som nå er siktet i saken. Politiet har tidligere hatt mistanke om at han har laget butanediol.

— Det vi har fått vite fra dem som har foretatt undersøkelsen, er at det ikke er grunn til å tro at det er produsert slikt stoff der. Tvert imot tror vi nå at dette er importert fra utlandet, men hvor i utlandet og hvordan vil jeg ikke gå inn på nå, sier politiadvokat Håvard Kalvåg i Telemark politidistrikt til Aftenposten.

Mistenkt for innførsel

29-åringen praktiserer kjemi utover det som er vanlig i boligområder og ble så sent som 25. februar dømt til betinget fengsel for brudd på våpenloven og for å ha laget sprengstoff.

Nå er 29-åringen siktet for grov narkotikaforbrytelse og politiet mistenker ham for å ha innført narkotika.

— Han erkjenner ikke straffskyld og jeg forventer en snarlig løslatelse av ham, slik saken står nå, sier mannens forsvarer, advokat Per A. Rasmussen, til aftenposten

Det var etterforskere fra Telemark politidistrikt og eksperter fra Kripos, blant annet kjemikere, som deltok i ransakingen hjemme hos 29-åringen. Ransakingen startet tirsdag etter at mannskaper fra politiets bombegruppe i Oslo hadde klarert huset.

Ble sterkt ruset og syke

Etterforskningen av dødsdop-saken startet for halvannen uke siden.

— Da var det flere overdoser der personene ble kjørt til sykehuset Telemark, og vi fikk informasjon både fra miljøet, naboer og andre om at de var blitt sterkt ruset og syke. De undersøkelsene vi gjorde da, ga signaler om at det var noe nytt som var i omløp, noe som lignet på GHB, forteller politioverbetjent Skule Worpvik ved org.krim.-gruppen i Telemark-politiet.

Politiet vet foreløpig ikke om det er noen sammenheng mellom overdosedødsfallene i Telemark og de tre overdosene på Voss i Hordaland natt til onsdag.

Alle de tre er nå utskrevet fra sykehus.