Ni personer er evakuert etter at det brøt ut brann i et rekkehus med seks leiligheter i Vådanveien på Dalgård i Trondheim. Totalt skal det til vanlig bo 18 personer i bygningen.

— Det er en tragisk og vanskelig brann, og vi har funnet én person som er bekreftet omkommet, sier Geir Hilmarsen, politiets innsatsleder på stedet.

Brannmannskapene har gjennomsøkt bygningen, og det er ingen flere personer inne i rekkehuset.

Fryktet spredning

Brannvesenet har klart å begrense brannen til den ene leiligheten, men både brannvesen og politi karakteriserer brannen som vanskelig.

— Det er et komplisert bygg, og vi har vært redde for spredning i taket. Men ellers er det en vanlig leilighet, sier Nils Johnsen, brigadeleder i Trondheim brann- og redningstjeneste.

Leiligheten som er rammet er i annen etasje i rekkehuset. Leiligheten er ifølge Johnsen total-skadet, mens det har kommet røyk inn i de andre leilighetene.

— Vi har satt inn vifter, men vi har ikke hundre prosent oversikt over de andre ennå. Vi har konsentrert oss om den som brenner, sier Johnsen.

Ukjent brannårsak

Foreløpig er det ukjent hvordan brannen har startet.

— Vi aner ikke hva som er årsaken til brannen, sier innsatsleder Hilmarsen.

Politiet vil foreløpig ikke gi noe informasjon om personen som er omkommet. Det er heller ikke kjent hvor mange som bor i leiligheten som er rammet av brannen.

Krimteknikere til stedet

Meldingen om brannen kom klokken 04.17 natt til lørdag. Først like før klokken 07 lørdag morgen meldte brannvesenet om at de hadde kontroll over brannen.

Krimteknikere vil etter hvert komme til stedet for å gjøre sine undersøkelser på åstedet. Helsepersonell og kriseteam har tatt hånd om pårørende, og politiet vil sørge for at disse får oppfølging.

ÉN OMKOMMET: Én person er bekreftet omkommet i brannen i natt.
Henning Betten