Etter det avisen Fædrelandsvennen forstår ble de ti personene om bord i bussen forgiftet av livsfarlig kullos fra dette aggregatet. Det var ingen ventilasjon og kullosen kunne dermed sige uhindret inn i bussen, uten at noen av dem som befant seg der merket den luktfrie gassen.

**Les også:

Kritiserer festivalledelsen for dårlig info**

Obduseres

Samboerparet som ble funnet omkommet bussen på Norway rock festival obduseres trolig mandag.

– Da vil vi få et klarere bilde på hva som kan ha skjedd, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til NTB.

Han vil foreløpig ikke bekrefte om personene som ble funnet livløse i bussen på festivalområdet ble utsatt for kullosforgiftning.

– Vi har ingen konklusjon på noen årsakssammenheng, sier Solås.

Stabilt

Fem av de skadde etter festivaltragedien er innlagt ved Stavanger universitetssjukehus. Tre av dem behandles for gassforgiftning.

– Alt tyder på at de skadde er blitt utsatt for kullosforgiftning, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen ved sykehuset til NTB.

– Alle de tre er alvorlig skadd og får behandling for gassforgiftning. Tilstanden deres er stabil. Vi kan ennå ikke bekrefte at det dreier seg om kullosforgiftning, men alt tyder på at det er det, sier Andersen.

De to andre pasientene ved sykehuset ligger på vanlige sengeposter og har lettere skader.

– Det går veldig bra med dem, men de er psykisk sterkt preget av situasjonen og får oppfølging på grunn av traumer. En av dem blir kanskje utskrevet i løpet av søndag kveld, sier Andersen.

Til Ullevål

To personer ble innlagt på Sørlandet sykehus i Kristiansand etter ulykken, og er brakt videre til Ullevål universitetssykehus i Oslo for behandling av kullosforgiftning.

– Legen opplyser at pasientene er under behandling og at tilstanden er stabil for begge to, opplyser kommunikasjonsrådgiver Beate Ørbeck ved Ullevål universitetssykehus til NTB søndag ettermiddag.

SKULLE VÆRT ÅPEN: Denne luken stod lukket, noe som kan ha ført til kullosforgiftning.
Ida Marie Haugen, Fædrelandsvennen
Marit Hæreid - Stavanger Aftenblad