54-åringen har ligget i respirator ved Ullevål universitetssykehus den siste uken, men døde onsdag på sykehuset. Han hadde omfattende skader i buken og i beina etter å ha blitt skutt med rifle.

Endret siktelsen

– Siktelsen for en 53 år gammel mann er endret til legemsbeskadigelse med døden til følge. Juristen har ikke ennå vurdert om siktelsen mot en kvinne, som er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse, også skal endres, sier konstituert lensmann Yngve Isaksen Wiik ved Andøy lensmannskontor til NTB.

Kripos har gjennomført flere undersøkelser etter skuddramaet, men resultatene av disse er ikke klare. Politiet i Andøy venter også på resultater fra Rettsmedisinsk institutt. Ifølge Isaksen Wiik er den taktiske etterforskningen snart avsluttet.

Ble løslatt

53-åringen har vært varetektsfengslet, men er nå løslatt. Også kvinnen er på frifot. Juristen har ikke ennå vurdert om de skal begjære ny varetektsfengsling etter den nye siktelsen.

Mannen sier han skjøt i selvforsvar, og at 54-åringen som oppsøkte dem, var bevæpnet med hagle. Både en hagle og en rifle er beslaglagt på åstedet.

Skytingen skjedde da fornærmede oppsøkte et bolighus der de to siktede oppholdt seg.

Alle de involverte var kjent av politiet fra før.