Politiet mistenker at mannen som sto for det brutale biltyveriet i Kongsvinger lørdag, som endte med at bileieren ble kastet av panseret og døde, tilhører et bestemt, kriminelt miljø.

Politiet jobbet lørdag kveld med å finne identiteten til mannen som stjal den 46 år gamle kvinnens bil i Kongsvinger sentrum lørdag. Kvinnen forsøkte å stanse biltyven før hun i krysset Øvre Langelands vei og Storgata 400 meter lenger bort ble kastet av panseret, og senere døde av skadene hun pådro seg.

— Kvinnen ble kjørt til Kongsvinger sykehus for livreddende førstehjelp, men dessverre var det ikke mulig å redde henne. Hun fikk dødelige skader etter å ha blitt kastet inn i et trafikkskilt, sier politiadvokat Henning Klauseie i Hedmark politidistrikt.

Avhør lørdag kveld

Politiet ble varslet om biltyveriet klokken 12.38. Ifølge Henning Klauseie arbeidet politiet lørdag kveld med innhenting av informasjon fra et miljø preget av vinnings- og narkotikakriminalitet i Glåmdal-distriktet.

— Vi har håp om at det i dette miljøet kan finnes opplysninger som kan lede mot gjerningsmannen. Personer i dette miljøet sitter nå i avhør hos politiet, og har forhåpentligvis opplysninger som kan lede mot gjerningsmannen, sa Henning Klauseie i 18-tiden.

Politiet har ifølge Dagbladet.no grunn til å tro at 46-åringens bil skulle brukes i videre kriminalitet.

Politiet har hatt tett kontakt med flere vitner i Kongsvinger og informasjon innhentes fra flere kanaler, opplyser politiadvokaten.

— Politiet har avhørt vitner og har også innhentet film fra overvåkingskamera som dekker det aktuelle området der bilen ble stjålet, sier Klauseie.

Minibank

Kvinnen hadde parkert ved en minibank hos Sparebanken Hedmark-filialen i Kongsvinger. Hun lot bilen gå på tomgang mens hun tok ut penger, da biltyven slo til.

— Da kommer det en kar som setter seg inn i bilen og kjører av gårde. Kvinnen forsøker å stoppe tyven, havner oppå panseret, faller av i en sving, treffer et skilt og blir deretter liggende bevisstløs i veibanen mens biltyven kjører i retning festningen, sier operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt til NTB. Det var mange vitner til hendelsen.

— Dette skjedde midt i en handlegate i Kongsvinger lørdag formiddag. Det var veldig mange vitner til hendelsen, sier Sulen.

Mann i 20-årene

Politiet lette lørdag kveld fortsatt etter bilen, en sølvgrå Audi A6 stasjonsvogn. Siste sikre observasjon av bilen ble gjort like nord for Kongsvinger i 15.15-tiden, skriver Dagbladet.no.

Flere politidistrikter som grenser til Hedmark, er varslet om hendelsen. Det samme er svensk politi. Det har vært umulig for hedmarkspolitiet å ha kontroll på alle veiene i distriktet.

— Mannen vi nå er på jakt etter, skal være i midten av 20-årene. Han er cirka 170 centimeter høy og har kort, mørkt hår som står rett opp, sier Sulen.

Mannen hadde en lys T-skjorte med skrift på fronten og olabukser.