HALLGEIR OFTEDAL

De to omkomne ble obdusert ved Stavanger Universitetssjukehus i går formiddag. I løpet av gårsdagen fikk lensmannen i Kvinesdal en foreløpig obduksjonsrapport. Den konkluderer med at samboerparet fra Oltedal døde som følge av kullosforgiftning, skriver FVN.no.

De pårørende ble i går ettermiddag og kveld varslet om innholdet i rapporten. Det er meningen at konklusjonene i rapporten skal offentliggjøres av lensmannen i Kvinesdal, Jan Magne Olsen, i dag.

Aggregatet Politiet har gjennom rapporten fått den nødvendige bekreftelsen på at kullosforgiftning utløste tragedien i bussen som sto parkert på festivalområdet i Kvinesdal. Det bensindrevne strømaggregatet blir dermed viet enda mer oppmerksomhet.

Kriminalteknikere kommer til å gjennomføre tester med strømaggregatet for om mulig å måle hvor mye kullos det produserer. Samtidig vil det trolig også bli gjort prøver med aggregatet i selve bussen med sidelukene stengt, slik at politiet kan få klarhet i hvordan gassen kom inn i selve bussen.

Kipor-aggregatet kan svive i cirka åtte timer før det må fylles opp igjen. Naboer av ulykkesbussen på festivalområdet fikk også strøm fra aggregatet, og det er bekreftet at det var stoppet lørdag midt på dagen.

Lå øverst Politiet vil nå kartlegge hvem som var i og rundt bussen fredag kveld og utover natta. Politiet vet at de omkomne hadde lagt seg til å sove øverst i bussen, og var dermed de som ble sterkest eksponert av den livsfarlige kullosen som trengte inn i bussen.

For politiet er det avgjørende å få vite om noen av dem som var i og ved bussen, kjenner til om sidelukene var åpne eller stengt, og når det siste gang ble fylt bensin på strømaggregatet.

De første vitneavhørene ble gjennomført i går.

Politiet vil vente til etter begravelsen torsdag, før det blir aktuelt å avhøre de som ble skadet.

**Les også:

Kritiserer festivalledelsen for dårlig info**

SKULLE VÆRT ÅPEN: Denne luken stod lukket, noe som kan ha ført til kullosforgiftning.
Ida Marie Haugen, Fædrelandsvennen
Marit Hæreid - Stavanger Aftenblad