Funnet av mannen blir etterforsket som en drapssak, og politiet etterlyser en blond mann på ca. 1.80 centimeters høyde i forbindelse med drapet, opplyser politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo-politiet.

Den etterlyste mannen ble observert ved 10.tiden onsdag av et vitne i Brobekkveien 33 i Oslo. Mannen skal ifølge vitnet ha båret ut en stor bylt innpakket i plast. Bylten skal deretter ha blitt båret ut til en lys, eldre bil med tilhenger. Politiet er ikke sikker på bilmerket.

Blir saumfart

Den etterlyste skal ha kort, krøllet blondt hår med litt rødskjær. Han skal ha hatt på seg en hette-genser med tverrgående striper da vitnet observerte ham onsdag.

Selve liket ble funnet ved Alna-elva nordøst i Oslo av en kvinnelig turgåer og hennes hund ved 14-tiden onsdag. Tilhengeren lå like ved.

— Hengeren er tidligere meldt stjålet fra Brobekkveien, og vi har nå tatt beslag i den, forteller Abrahamsen.

I likhet med avdøde blir tilhengeren saumfart for om mulig å finne tekniske spor.

Har råtnet

Vitnets observasjoner er gjort i og ved en boligblokk på Brobekk i Oslo, hvor politiet mener liket onsdag formiddag ble fraktet bort fra. Trolig har liket ligget i en ubrukt kjellerbod i blokken i lengre tid, en teori som understøttes av en sterk kvalmende stank i og ved den aktuelle boden.

— Liket har ligget en stund, og det har oppstått forråtnelse. Hvor lenge det er siden mannen døde vet vi ikke foreløpig, sier Abrahamsen.

(NTB)