– Den døde mannen ble funnet av en person som så den drivende båten og dro ut for å se, sier innsatsleder i politiet Nils-Kristian Voreland, til fvn.no.

Mannen har trolig vært på båttur med en ribb i går kveld, og politiet regner med at mannen druknet i går kveld.

– Vi fikk melding allerede i går kveld om en drivende ribb i området, men folk hadde sett til båten og da lå den greit til. Antakelig druknet mannen allerede i går, sier Voreland.

Nye meldinger i dag

– Sannsynligvis har den druknede mannen sammenheng med den drivende ribben, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder-politiet.

Politiet fikk ved 9.30-tiden i dag melding om en ribb på noen og tyve fot med to motorer som lå og slo mot land ved Dvergsnestangen. Redningsskøyta var på vei for å taue bort båten, mens den ble sikret.

En privatperson som var ute i småbåt gjorde observasjon av en person han regnet med at var død. Store redningsressurser ble rekvirert og det ble satt i gang en større redningsaksjon.

Etter det fvn.no vet skal personen ha ligget 50-60 meter fra land ved leirplassen på Dvergsnestangen. Den druknede personen er etter det fvn.no vet en 52-åring med kjent identitet.

Redningsdykkere i vannet

Brannvesen sendte mange mannskaper til stedet, deriblant båten «Otra». Redningsdykkere har sammen med luftambulansen Arendal gjennomført et grovsøk i området for å finne ut om også andre personer satt i den romslige ribb-en.

– En mann er plukket opp fra sjøen og brannvesen har bekreftet at personen er død. Brannvesenet er på plass med dykkere for å søke etter om det kan være flere i vannet. Det er en såpass stor båt at det kan ha vært flere i båten, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politisdistrikt, til fvn.no.

Luftambulanse og redningsskøyte deltok i aksjonen, som nå er avsluttet. Falck tar hand om båten, som skal til tekniske undersøkelser.