– Kvinnen hadde nok ligget i sjøen en stund og ble funnet i vannkanten. Hun var trolig skylt på land, opplyser operasjonsleder Sidsel Svarstad i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Det var føreren av turistbåten som går på innsjøen Gjende som observerte den døde kvinnen ved 08.30-tiden søndag morgen.

Kvinnen er sendt til Rettsmedisinsk institutt ved Rikshospitalet i Oslo for identifisering.

Savnet i juni

Den 26 år gamle nederlandske legen Marijke Vervoort forsvant i Jotunheimen i begynnelsen av juni og ble meldt savnet 12. juni. Det har vært lett etter henne med helikopter, hunder og til fots.

Forsvinningen skapte stor oppmerksomhet i Norge, og Marijke Vervoorts mor og bror kom til Lom for å bistå lensmannen i letingen. Folk i området har også vært veldig engasjert i saken, og det ble blant annet levert inn en sko, en jakke og en mobiltelefon funnet i området uten at disse hadde tilknytning til saken.

Den siste sikre observasjonen av den nederlandske kvinnen ble gjort da hun forlot Spiterstulen i Jotunheimen og gikk mot Visdalen om morgenen 4. juni.

Bresprekk

Meningen var å sette i gang et nytt søk etter henne i september. Da mente politiet at snøsmeltingen ville gjøre det lettere å lete i et breområde man trodde kvinnen kunne ha vært i. Politiet hadde en teori om at Vervoort hadde gått feil og var falt ned i en bresprekk.

Det er ikke meldt om flere savnede kvinner i Jotunheimen de siste månedene, opplyser politiet.