TRONDHEIM (adressano): - Jeg skulle gjerne ønske at vi var hakket bedre enn vi er, sier Tore Reginiussen til adressa.no.

Kapteinen lå i senga med omgangssyke da Molde tidvis herjet på Lerkendal.

Det ble en kamp hvor både Stefan Strandberg og Nicki Bille Nielsen – blant andre – etterpå sa rett ut at de var ydmyket, og i går gikk trenerlegenden Bjørn Hansen ut i Adresseavisen og ba klubben slutte å snakke om «tilbake til røttene».

Han mener begrepet kan virke mer til forstyrrelse enn til gagn for trenerduoen Hansen/Wiggen.

Også sportslig leder Erik Hoftun forstår at spørsmålene om spillestil dukker opp fra omverdenen etter Molde-kampen.

- Jeg vet ikke om jeg vil begi meg ut på en dyp analyse av hvordan vi har spilt. De vurderingene tar vi internt. Men det er utfordringer i spillet vårt, det er ingen tvil om det, sier kaptein Reginiussen om saken.

Han skulle selvsagt svært gjerne vært med mot Molde:

- Kjedelig, Men jeg var helt slagen mann, og kom meg ikke opp av senga. Jeg klarte ikke en gang å se hele kampen på TV, forteller han – som i dag avgjør om han er med mot Kolstad i cupen.

- Lar topplagene styre for mye

Uten kapteinen framstod RBK tannløst i toppkampen. Samtidig har Rosenborg hatt til gode å levere jevnt gode prestasjoner i vår, med unntak av 5-2-seieren over Brann. Reginiussen innrømmer at han hadde håpet 4-3-3 og «tilbake til røttene-stilen» satt bedre ett og et halvt år inn i prosjektet.

- Jeg skulle ønske at vi var hakket bedre enn vi er. Det har kommet til noen nye spillere, men vi kan ikke skylde på det. Det er ingen tvil om at vi helst skulle ha vært lengre fram i løypa spillemessig, sier han.

- Hvorfor er dere ikke det?

- Hadde vi visst det, ville vi ha gjort noe med det for lenge siden. Det er ingen krise: I noen kamper har ting fungert bedre enn i andre. Men når vi møter gode lag, som Molde, har vi latt motstanderen fått styre for mye. Vi har ikke dominert på Lerkendal slik vi ønsker.

- Snakker dere nok om dette i hverdagen?

- Det tas opp ganske ofte. Men en ting er jo å snakke om det, noe annet er det som skjer på banen. Vi trener jo på dette relativt ofte. Prinsippene i spillet vårt skal være klare nok.

Innsatsen må være i bunn

- Er alle spillerne «med» på det som skjer?

- Jeg tror spillerne er lojale overfor det som er planlagt. Vi spiller på den måten det blir sagt at vi skal spille. Det er ingen problemer med det, sier Reginiussen, som – i likhet med Strandberg og andre – tror skader er en del av bildet. Selv om heller ikke han vil skylde på det.

- Det er aldri gunstig med for mange skader og rokeringer samtidig. Jeg tror det blir bedre om vi for eksempel får på plass en forsvarsfirer som spiller jevnt og holder seg skadefri, sier han.

Kapteinen mener også at årsaken til at det lugger ikke handler om spillestil alene.

- Man kan si og mene så mye man vil. Men om ikke innsatsen hos oss spillerne ligger i bunn i hver eneste kamp, nytter det ikke å snakke om formasjon, sier han.

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet!