Tre personer er pågrepet og siktet for dobbeltdrapet i Moss.

Alle tre er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap, opplyser politiførstebetjent Petter-Harry Eriksen ved Moss politistasjon. Han utelukker ikke at flere kan bli siktet i saken, men sier at politiet foreløpig ikke har konkrete mistanker.

De tre som er pågrepet er alle i starten av 20-årene, de er norske statsborgere, men er av utenlandsk opprinnelse.

Alle er kjente for politiet i forbindelse med tidligere kriminelle handlinger. To av dem ble pågrepet i Skippergata i Oslo et par timer etter at drapene fant sted, mens tredjemann ble pågrepet i Bærum utpå morgenkvisten.

Slåsskamp først

De to som ble knivdrept er midt i 20-årene og hjemmehørende i Mosse-distriktet. Begge var lørdag kveld og natt på jobb som dørvakter på utestedet Chez midt i Moss sentrum, og ble tilkalt i forbindelse med et basketak inne på utestedet. En av dem som nå er siktet for forsettlig drap skal ha vært innblandet i denne slåsskampen.

— Da de to dørvaktene prøvde å ordne opp i situasjonen ble begge stukket ned med kniv, og de døde like etterpå, forteller politiavdelingssjef Asbjørn Hansen i Kripos.

Drapsvåpenet ikke funnet

Det ble raskt gitt førstehjelp og dørvaktene ble også hentet av ambulanser, men livene var ikke til å redde. Hansen vil ikke fortelle hvor de to er stukket før de siktede selv har avgitt forklaring om dette.

Drapsvåpenet er foreløpig ikke funnet.

(NTB)

ÅSTEDET: To dørvakter ble stukket ned og drept på utestedet Chez i Moss sentrum natt til søndag.
Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX