– Utrolig deilig å være tilbake. I dag viste jeg at jeg fortsatt kan, sier Røksund, etter målgang på NM-sprinten i Myrkdalen.

Med bare en bom var det ingen i 20-21-klassen som kunne tukte den lynraske Fana IL-jenten. NM-seieren sikret henne også sammenlagtseieren i norgescupen, kvinner 20-21år.

Det gjorde godt etter at sykdom spolerte store deler av forrige sesong.

– Jeg var sugen på å vise meg frem, sier Røksund, som kom på 5. plass på normaldistansen på torsdag.

– Jeg bestemte meg for å ta revansj i dag, sier skiskyttertalentet.

Drømmer om Vancouver

Hun studerer idrett på Lillehammer, men går fortsatt for Fana IL.

– Jeg flyttet fra Fana til Lillehammer for et og et halvt år siden. Men foreldrene mine bor fortsatt i Fana, og det er en veldig bra klubb. Derfor fortsetter jeg å gå for dem, sier Røksund, som drømmer om å få delta i OL i Vancouver om fire år.

– Det er en drøm. Men først og fremst må jeg komme på seniorlandslaget, sier Røksund, som har vært på juniorlandslaget i to år.

Juniorlandslagstrener, Anne Elvebakk, mener hun har gode sjanser til å få en seniorlandslagsplass i fremtiden.

– Hvis hun jobber bra kan hun klare det. Men hun må bli mer stabil på skytingen, sier Elvebakk.

NM-gull til Hålandsdalen Under gårsdagens sprint var det flere lokale håp som innfridde. Ronny Havsås fra Stårheim IL vant i klassen for menn 20-21 år, mens Vegard Hansen fra Hålandsdalen IL vant i gutter 18-19.

Thomas Fenne fra Voss SSL ble bare nummer fem i gutter 17, men vant likevel norgescupen for 17-åringer. Anne Mørkve fra Vossestrand stakk av med tredjeplassen i norgescupen i 20-21-klassen. Hun ble nummer 7. på gårsdagens sprint.