Braathen ble oppsagt fordi han skulle ha underslått penger fra selskapet. Underslagssaken ble ikke behandlet, men i dommen fra Asker og Bærum tingrett heter det at Braathen har begått økonomiske misligheter, og at dette er et så alvorlig tillitsbrudd at Redningsselskapet var i sin fulle rett da det sa han opp.

— Jeg er veldig skuffet og kommer til å anke, sier Braathen til NRK.

- Ikke overrasket

— Det overrasker ikke meg at han tapte. Jeg vil ikke triumfere, men håper at denne dommen fører til såpass samling og ro i nord at vi får bygd opp igjen tilliten til Redningsselskapet, sier president i selskapet, Magnus Stangeland, til NTB.

I retten avviste Braathen at han hadde underslått penger, og at han derfor måtte få beholde jobben.

Under rettssaken kom det frem at regionkontoret i Tromsø har hatt en spesialordning med at man har disponert en egen bankkonto. Fra denne kontoen har Braathen tatt ut private beløp som han delvis har betalt tilbake.

Økonomisk rot

Redningsselskapet visste om kontoen uten at de holdt spesielt øye med den. I retten kom det også frem at Redningsselskapet har disponert 89 kontoer med i alt 16 millioner kroner som ikke er tatt med i regnskapet. Braathens forsvarer hevdet under rettssaken at dette viste at Redningsselskapet har hatt rot i økonomien, sviktende rutiner og dårlig kontroll.

— I dag har vi ordnet opp i dette. Nå har vi full kontroll, sier Stangeland.

Dommen fra Asker og Bærum omfatter bare ansettelsesforholdet, ikke om han faktisk har begått underslag. Braathen må senere møte i retten i Nord-Troms tingrett tiltalt for urettmessig å ha lånt 60.000 kroner av selskapets penger.