Mindre enn 200 meter fra barnehagen der Sigrid Giskegjerde Schjetnes sko og mobiltelefon ble funnet , ligger Statoil Østensjø, som har mange overvåkingskameraer.

En av politiets teorier er at jenta kan ha blitt bortført i bil natt til søndag. Da går en av to mulige veier ut fra boligområdet rett forbi denne bensinstasjonen, skriver Aftenposten.no.

Minst to av videokameraene er plassert slik at de fanger opp trafikken langs Låveveien, på baksiden av Statoil-stasjonen.

Sjekker videoer

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder av seksjon for volds og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Aftenposten at de har beslaglagt overvåkingsvideoene fra bensinstasjonen. Foreløpig er det uvisst om ett eller flere av kameraene har fanget opp 16-åringen og/eller interessante kjøretøy.

Tekniske etterforskere går fortløpende gjennom alle tekniske beviser som kan kaste lys over hva som er skjedd med den savnede 16-åringen.

Verdiløse T-bane-kameraer

Sigrid Giskegjerde Schjetne passerte Godlia T-banestasjon da hun var kommet omtrent halvveis på gåturen fra venninnens hus i Vetlandsveien — på vei hjem natt til familiens bolig natt til søndag.

Men videokameraet som peker ut mot gangveien og deler av stasjonsområdet på Godlia, er av null verdi for politiets etterforskere. Dette kameraet er ikke i drift.

— Dette kameraet er et gammelt analogt kamera. Det har en teknologi som er på vei ut og er derfor ikke i drift hos oss, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Kollektivtransportproduskjon AS.

På Godlia T-banestasjon er det montert en rekke nye, digitale kameraer i taket under leskurene.

— De dekker perrongen, men fanger ikke opp de som ferdes utenfor stasjonen, forklarer Asperud.

- Hvorfor er ikke de analogene kameraene fjernet, når de ikke lenger er i drift?

— Vi mener vi ivaretar sikkerheten på en god måte. I tillegg til de fastmonterte kameraene på stasjonen har vi videoovervåkning på selve T-banen, samt vektere som reiser frem og tilbake på T-banenettet, sier Asperud.