Den 27 år gamle kvinnen dukket opp på Oslo krisesenter i februar i år. Hun skal ha fortalt at hun i Egypt hadde møtt en mann med et norsk fornavn. Han hadde gitt henne en Fanta med bedøvelsesmiddel. Deretter ble hun fraktet til Norge, der hun i tre uker ble holdt fanget og voldtatt, skal hun ha forklart.

Oslo politidistrikt og Oslo krisesenter tok saken alvorlig. I midten av august endte det med at tre personer ble pågrepet.

Oslo tingrett mente bevisene ikke holdt til varetektsfengsling, men gikk med på å holde de tre personene inntil Borgarting lagmannsrett fikk vurdert saken. Før saken kom så langt, raknet hele historien, skriver Aftenposten.

Årsaken var at etterforskerne fant 27-åringens pass hjemme hos en av de pågrepne personene. Det viste seg at hun ikke var fra Sudan, slik hun selv hevdet, men fra Kenya. Hun var heller ikke smugleroffer.

Under fengslingen forklarte kvinnen at hun hadde vært au pair i Norge i tre år, og at hun hadde fått beskjed om at oppholdstillatelsen var utløpt.

Politiet tror historien ble diktet opp for at hun skulle få bli i Norge. Politiadvokat Olav Hovstad vil se på saken når det foreligger en rettskraftig dom.

Den tiltalte kvinnens advokat Henrik Boehlke sier hun erkjenner delvis straffskyld.

En av de tre som ble fengslet, en 31 år gammel mann som var student, er medtiltalt.