Egentlig ville Monica ha fiskepinner på bursdagsfesten, men det endte med pølser i brød. Standard bursdagsmat, med andre ord, og de små prinsessene kaster allerede lange blikk etter muffinser med spiselig glitter, og sjokoladekaken med tuttifruttipynt.

Bordet er dekket med Barbie-duk, og Monica pakker opp gavene. Speil med rosa ramme, sminkesett, rockering med glitter og mye annet seksåringer drømmer om. Monica er født på kvinnedagen, men foreløpig er det mye feminitet og lite feminisme.

Mor Helene Monsen har godtposer klar, for gjestene skal jo ha med seg noe hjem igjen.

— Godteposer er blitt vanlig. Jeg hører jo om dem som kjøper små gaver til gjestene, men vi nøyer oss med godteriet, sier Monsen.

Monica er yngst av tre jenter, og Monsen steller i stand barneselskap for dem til de blir ti år.

— Da er det slutt. Da eldstejenten ble tolv hadde hun fire jenter på overnattingsfest. Madrasser på gulv og full rulle, forteller mor.

Hun opplever så absolutt at barnebursdager tas som en selvfølge, og blir selv litt overrasket hvis det er noen som ikke skal ha selskap.

— Jeg har aldri tenkt tanken at det går an å si nei, sier hun.

Stavanger Aftenblad/Bergens Tidende

PØLSER OG BRUS: Bursdagsbarnet Monica Monsen mener festens høypunkt er når man får blande ulike sorter brus. Benedikte Fjeld er prinsessgjest, og antagelig fornøyd med at det ble pølser, og ikke fiskepinner.<p/>FOTO: KRISTIAN JACOBSEN