Kjell Magne, jeg vet ikke om du hører på meg akkurat nå — hallo? Kan du røske huet ut av medisinskapet et par minutter bare...

Jeg har nemlig noen småting her som du kan ha interesse av å få med deg:

For det første: Hvorfor i all verden er du statsmininster? Ifølge en fersk meningsmåling så er det bare 6 prosent av befolkningen som synes at du gjør en brukbar jobb. Det betyr at hvis du skulle ha regjert over et område som er representativt for den oppslutningen du har, så ville du vært enehersker over en rasteplass på E6 på Østfold!

"De' e' kje mær einn firånitti prosænt som e' imot oss, og de' e' kje nåkken gruinn til å gje seg no! Man kan ikkje styre lanne ætte mæningsmålinga."

Neivel. Men man kan i hvert fall ikke styre landet etter legemiddelhåndboka heller!

Men for all del, Kjell Magne. Med den ynkelige oppslutningen du har blant velgerne, er det forståelig at du må medisineres tungt for å greie hverdagen. Men når ørevoksen er verdt sin vekt i gull på Plata, og de narkomane slåss om å få drikke urinprøven din, da er det på tide å rope et varsko!

Det finnes smutthull i skatteloven, og det finnes åpenbart et gedigent smutthull i vårt demokratiske system også.

Det skal ikke være mulig for en maktsyk enkeltperson å spasere rett inn fra gata og plugge seg fast i statsministerstolen. Jeg trodde ærlig talt vi hadde kitta igjen det hølet i 1945.

Eller... for å si det på en annen måte: Hvis du, Kjell Magne, går om bord i lokaltoget fra Kolbotn, og ser at det ikke sitter noen i førersetet, så betyr ikke det at det er ledig der!

Det betyr bare at han som styrer er ute og pisser, skjønner du.

Og så er det grunn til å spørre seg: Hvorfor sitter du ved makten fortsatt?

Jo, det er fordi du porsjonerer ut småtragedier fra privatlivet ditt for å vekke sympati.

Det er den eneste grunnen til at du ikke er blitt kjeppjaga langt inn på Hardangervidda for lengst.

Det er bare folks gode oppdragelse og de generelle humanistiske vindene som feier over landet for tiden, som gjør at du ikke henger i et jernbur på utsiden av Akershus festning.

Det eneste du har oppnådd i din tid som statsminister, det er å sette Kolbotn på kartet, men da som et sted man overhodet ikke ønsker å dra med mindre man er attentatmann.

Du skal vite at jeg mer enn noen forstår hvordan du har det. Jeg har også sittet i morgenkåpe og kjent maktsyken bare velte opp i meg. Men heldigvis for landet så har jeg blitt meg selv igjen etter en halv øl.

Vi har prøvd å følge de demokratiske spillereglene her i landet, og møtt opp i illeluktende stemmelokaler valgår etter valgår, men vi blir jo ikke kvitt deg!

Da må vi åpenbart ty til sterkere metoder! Så nå må alle gode krefter slå seg sammen, og spandere oslotur på Christer Pettersson!

Tusen takk.